IFA 2019: Blackberry’nin sahibi TCL yeni telefonunu tanıttı

Almanya’da düzenlenen Avrupa’nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA 2019’dan haberler gelmeye devam ediyor. Alcatel ve Blackberry gibi markaları elinde barındıran TCL, kendi adını taşıyan telefonu TCL Plex‘i IFA 2019 kapsamında duyurdu.

Daha önce televizyon gibi farklı ürün gruplarında kendi markasını taşıyan elektronik ürünlerini tüketicilerle buluşturan TCL, ilk kez kendi ismiyle tanıttığı bir akıllı telefonu Avrupa pazarında satışa sunuyor.

TCL Plex Özellikleri

6.53 inçlik Full HD+ çözünürlüklü çenitiksiz ekrana sahip olan TCL Plex, etkileyici bir ekran – gövde oranıyla karşımıza çıkıyor. Honor 20 ve Samsung Galaxy Note10 modellerinden tanıdığımız ekranda kamera deliğiyle ön kamerayı ekranın içine konumlandıran TCL, NXTVISION ekran teknolojisi sayesinde dinamik ve hoş görünen bir ekran deneyimi sunuyor. Qualcomm Snapdragon 675 işlemcisinden gücünü alarak orta – üst segmentte konumlanan telefonun depolama alanı ve RAM kapasitesi henüz açıklanmadı.

Telefon kamera konusunda da bazı özelliklerini gizlese de fazlasıyla iddialı bir fotoğraf deneyimi sunuyor. Üç arka kameraya sahip olan telefonun ana kamerasında 48 MP çözünürlüklü Sony kamera sensörü kullanılıyor. Telefonun 16 MP çözünürlüklü ikinci kamerası geniş açılı lens görevi görüyor. Telefonun üçüncü arka kamerasının ve ön kamerasının özellikleri de şimdilik sır gibi saklanıyor.

Yeni TCL Plex, 329 euro satış etiketiyle Avrupa’da tüketicilerle buluşacak. Telefonun Türkiye pazarında satışa sunulup sunulmayacağı ise henüz açıklanmadı.

Güncel İçerikler