Netflix, Türkiye’den çekileceğine yönelik iddialara yanıt verdi

İnternette yayın yapan Netflix, BluTV ve puhuTV gibi platformların Radyo ve Televizyon Üst Kurumu (RTÜK) denetimine girmesiyle birlikte yayın platformları başvurularını tamamlayarak lisans başvuru sürecini başlattı. Lisans başvurularıyla ilgili ortaya çıkan bazı haberler, Netflix’in lisans başvurusunu gerçekleştirmediği ve Türkiye’den çekileceği yönündeydi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, bu iddiaları yalanlayarak 600’den fazla dijital platformun RTÜK’e lisans başvurusunda bulunduğunu ve bunların içinde Netfilix’in de yer aldığını belirtmişti. Bu kez ise Netflix tüm iddialara ilişkin bir basın açıklaması yayınladı.

‘Türkiye’deki yatırımlarımızı artırmaya devam ediyoruz’

Netflix tarafından yapılan basın açıklamasında şirketin olağan süreç doğrultusunda RTÜK’e lisans başvurusu yaptığı belirtilirken Türkiye’ye yapılan yatırımların artarak devam edeceği dile getirildi. Platformun RTÜK denetimine girmesi üzerine Netflix içeriklerin çocuklar üzerinde olumsuz etki bırakmaması için ekstra hassasiyet göstermek için çalıştıklarını belirtti. Şirket, tüm bunları yaparken yetişkinlerin de tercih ettikleri içerikleri keyifle izlemesini sağlayacaklarını açıkladı.

Türkiye’de 1.5 milyon Netflix üyesi var

Ayrıca bu açıklamayla birlikte Türkiye’de ilk kez kaç Netflix üyesi olduğu da açıklandı. Yapılan açıklamada Türkiye’de 1.5 milyon Netflix üyesinin bulunduğu ve bu sayının giderek arttığı belirtiliyor.

Netflix tarafından yapılan basın açıklamasının tamamı şu şekilde:

“İnternet yayınlarına yönelik getirilen yeni düzenlemenin gerektirdiği üzere lisans başvuru sürecimizi başlattık. Türkiye’de sayıları gittikçe artan 1,5 milyon üyeye sahibiz. Üyelerimizin dünyanın dört bir yanından sunduğumuz zengin içerik çeşitliliğine ve Türkiye’den dünyaya taşıdığımız yerel hikayelere değer verdiğine inanıyoruz. Bu nedenle bir yandan Türkiye’deki yatırımlarımızı artırmaya devam ediyor, diğer yandan da sunduğumuz ebeveyn kontrollerini daha da güçlendirecek adımlar atmak üzere yetkililerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Hedefimiz, üyelerimizin tercih ettikleri içeriklere keyifle ulaşmalarını sağlarken çocuklarımızı yaşlarına uygun olmayan içeriklerden etkin bir şekilde koruyabilmek.”

Güncel İçerikler