Üç girişimin İngiltere’ye gideceği The GREAT Entrepreneur Games’e 15 Eylül’e kadar başvurun

Son Başvuru: 15 Eylül 2019

Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek olan ‘GREAT Entrepreneur Games’, Birleşik Krallık’ın Uluslararası Ticaret Departmanı (DIT) tarafından 23 Ekim 2019’da İstanbul’da düzenleniyor.

DIT’in Küresel Girişimci Programı (Global Entrepreneur Programme – GEP) öncülüğünde gerçekleştirilen bu girişimin amacı tüm dünyadan yüksek büyüme potansiyeline sahip girişimcileri ve inovasyon açısından zengin işletmeleri Birleşik Krallık’ta iş kurmaya yönlendirmek. GEP programının dinamik iş geliştirici ekibi (mentorleri) 2015’ten bu yana 1000’den fazla girişimci ve teknoloji şirketinin Birleşik Krallık’ta iş kurma sürecinde destek oldu. Bugün ise bu girişimlerden 350’si Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteriyor.

İngiltere seyahat ödülü

İlk olarak 2012 Londra Olimpiyatları’nda başlatılan ‘GREAT Entrepreneur Games’, daha sonra Singapur, Avustralya, Şili, Arjantin, Meksika ve Polonya’da farklı versiyonlarla dünyaya yayıldı; ve şimdi Türkiye’de düzenlenecek.

Oldukça yenilikçi bir işleyişi olan oyunda, girişimciler özel olarak tasarlanmış bir uygulama üzerinden projelerine sanal çekirdek sermaye sağlamak için birbirleriyle yarışıyor. Adından anlaşılacağı üzere etkinlik, girişimcilerin pitchingleri esnasinda davetliler arasında yer alacak olan “yatırımcılar”dan bu uygulama üzerinden sanal yatırım almalarıyla oyunlaşıyor. Özel davet üzerine etkinlikte yerel ve küresel ekosistemden çok sayıda isim yer alacak. GEP’in tecrübeli iş geliştiricileri, katılımcılara projelerine nasıl yatırım çekebilecekleri konusunda tavsiyelerde bulunacaklar.

Günün sonunda en fazla sanal yatırım çeken üç girişimci oyunu kazanmış sayılacak ve İngiltere seyahati ile ödüllendirilecek. Kazanan girişimciler GEP tarafından düzenlenecek olan özel bir iş geliştirme programı ile girişim sermayeleri ve girişimcilik ekosisteminde network kurma fırsatı bulacaklar. Londra’da gerçekleşecek olan bu üç günlük programla girişimcilere, GEP iş geliştiricileri tarafından mentorluk sağlanıp küreselleşme yolundaki hedeflerini gerçekleştirebilmeleri için potansiyel müşterilerle tanıştırılacak.

Başvuru kriterleri

Aday şirketlerde aranan kriterler aşağıda yer alıyor:

  • şirketin işleyen bir ürüne (Minimum Viable Product) sahip bir Türk firma olması,
  • şirketin yenilikçi ve girişimci bir bileşeninin olması,
  • şirketi yarışmada temsil edecek kişinin İngilizce`yi akıcı bir şekilde konuşabiliyor olması,
  • şirketin küresel bir firmaya dönüşme hedefinin olması

Başvurunuzu bu bağlantıdan yapabilirsiniz. Elemeyi geçen adaylar en geç 7 Ekim 2019 tarihine kadar bilgilendirilecektir.

Güncel İçerikler