Sinematografik yerli mobil oyun Recontact, Recontact Londra ile geri dönüyor

Daha önce Recontact:Istanbul ve Recontact:Istanbul Eyes of Sky ile yurtiçinde ve yurtdışında ödüller almış, App Store’da yılın oyunu seçilmiş, Fikret Kuşkan gibi değerli sinema oyuncularını bir mobil oyunda görmemizi sağlamış Recontact, şimdi de ilk uluslararası projesi olan Recontact:Londra ile mobil oyun dünyasına iddialı bir şekilde geri dönüyor.

Başrolünde Dünyaca ünlü Game of Thrones dizinde Whitewalker karakterini canlandıran, Doctor Who ve Clash of Titans gibi projelerde de adından söz ettirmiş İngiliz aktör Ross Mullan yer alıyor.

Recontact:Londra için ekip silbaştan tüm oyun mekaniklerini ele almış ve büyük değişiklikler içeriyor. Yeni oyunun en büyük farkı artık bir oyun karakterini canlandırmak yerine kendimizi oynuyoruz. Londra’nın siber suçlarla mücadele ekibinin başında olarak video bulmacalarla ve hiç bitmeyen bir hikaye akışlıyla oyun severlerle buluşmaya hazırlanıyor. CCTV kameralarında şüphelileri bulmaya çalışan bir gizli obje bulma oyunu olmasının yanı sıra yepyeni 5 farklı video tabanlı bulmacalar sunan oyun AR teknolojisini kullanarak olay yeri inceleme sahnelerine de ayrı bir soluk getiriyor.

Önceki oyun Eyes of Sky’dan bilindiği üzere Recontact isimli siber suç örgütü güvenlik kameralarını manipüle edip gerçekleşmiş suçları başkaları işlemiş gibi gösteriyordu. Londra’da ise işler sanıldığından daha ciddi ve gizemli bir hal alıyor.

Oyunun tasarımını, senaryosunu ve yönetmenliğini Eray Dinç üstlenirken, yapımcılığını Simay Dinç, geliştirici ekibin başında da Can Aksoy bulunuyor. Oynanabilir Sanatlar mottosuyla yola çıkan ekibin en büyük başarısı sinema filmlerini çoktan seçmeli hikaye yönlendirmeler üzerine değil doğrudan oyun dinamikleri olan video ve sinematiklerin üzerine kuruyor olması. Bu haliyle Recontact özgün içeriklerle mobil oyun sektöründe adından daha da söz ettireceğe benziyor.

Güncel İçerikler