Samsung Galaxy Note10 ve Note10+ kullanıcılarına neler sunuyor?

Samsung, 7 Ağustos günü Türkiye saati ile 23:00’da başlayan uluslararası Galaxy Unpacked 2019 etkinliğinde yeni Samsung Galaxy Note10 ve Note10+ akıllı telefonlarını duyurdu. Dünyayla aynı anda Türkiye’de de lanse edilen telefonlar, Galaxy’nin en güçlü üyeleri olarak karşımıza çıkıyor.

Ekran

Samsung Galaxy Note10 modeli 6.3 inçlik Full HD+ çözünürlüklü, Note10+ modeli ise 6.8 inçlik QHD+ çözünürlüklü kavisli Dynamic AMOLED ekranla geliyor. Daha önce Galaxy S10 modellerinde gördüğümüz ekranda kamera deliği, Note10 modellerinde ekranın üst orta kısmına yerleştiriliyor ve kameranın boyutu da daha küçük hale getiriliyor.

Infinity-O adı verilen bu ekran tasarımı sayesinde Galaxy Note10, bugüne dek tanıtılan en ince ekran çerçevelerine sahip akıllı telefonlardan biri olma özelliği taşıyor. Galaxy Note10 ailesinin ekranı HDR10+ teknolojisini de destekliyor.

Galaxy Note10 ve Note10+, ekrandan parmak izi okuma ve yazılımsal yüz tanıma özellikleriyle kullanıcılarına iki farklı biyometrik güvenlik önlemi sunuyor.

Tasarım

Yenilenen Galaxy Note10 ailesi, arka yüzeyinde sol üste dikey olarak konumlandırılmış yeni kamera dizilimiyle daha önceki Galaxy modellerinden ayrışıyor. İlk kez Galaxy S8’de karşımıza çıkan Bixby tuşu, Note10 modellerinde güç tuşuna entegre ediliyor. Böylelikle telefonun tüm tuşları sol tarafta konumlanırken, sağ tarafında ise hiçbir tuş yer almıyor.

Samsung’un uzun süredir cihazlarında yer vermeye devam ettiği 3.5mm kulaklık girişi de Note10 modelleriyle birlikte kaldırılıyor. Telefonun kutu içeriğinden USB Tip-C çıkışına sahip AKG kulaklık çıkıyor. Dileyen kullanıcılar, harici dönüştürücü adaptör satın alarak 3.5mm çıkışa sahip kulaklıklarını Tip-C girişi üzerinden yeni Note10 modellerine bağlayabiliyor.

Yeni Galaxy Note10 ve Note10+ fildişi beyazı, duman siyahı ve ay tozu grisi olmak üzere üç farklı renk seçeneğiyle Türkiye’de tüketicilerle buluşuyor.

Kamera Deneyimi

Galaxy Note10 ailesi, Note10+ modelindeki DepthVision kamera haricinde tamamen aynı kamera yeteneklerine sahip iki akıllı telefon olarak karşımıza çıkıyor. Note10’da üç arka kameraya yer verilirken Note10+’ta ise Time of Flight kamera sensörünün -ya da Samsung’un deyimiyle DepthVision kameranın- içinde bulunduğu dört arka kameraya yer veriliyor.

Samsung Galaxy Note10 ve Note10+ Kamera Özellikleri

Samsung Galaxy Note 10 ailesinin 12MP çözünürlüklü f/1.5 ve f/.24 diyafram açıklıkları arasında geçiş yapabilen bir ana kamerası bulunuyor. Ayrıca telefonda 16MP çözünürlüklü geniş açılı lense ve 12MP çözünürlüklü telefoto lense yer veriliyor.

Galaxy Note10+ modelinde ise Note10’dan farklı olarak DepthVision kamera adı verilen Time of Flight kamera sensörü konumlandırılıyor.

Galaxy Note10 modellerinin hem ana kamera lensinde hem de geniş açılı lensinde Optik İmaj Sabitleyici (OIS) bulunuyor. Aynı zamanda telefonlar yapay zeka desteğiyle de görüntü stabilizasyonu gerçekleştirebiliyor. Böylelikle telefonlar, neredeyse sarsıntısız videolar çekebiliyor. Ayrıca telefonlar canlı odak özelliğini video esnasında da kullanabiliyor.

DepthVision kamera ne işe yarar?

Samsung’un DepthVision kamera olarak adlandırdığı Time of Flight kamera sensörü sayesinde yeni Note10+’ın arka kamerası nesneleri üç boyutlu olarak analiz edebiliyor. Böylelikle kamera hem yapay zekayla daha iyi bir stabilizasyon sağlıyor, hem de arttırılmış gerçeklik uygulamalarının daha gerçekçi görünmesine olanak tanıyor.

Teknik Özellikler

Samsung Galaxy Note10 ve Note10+ ülkemizde Samsung Exynos 9825 işlemcisinden gücünü alıyor. 7 nanometre teknolojisiyle üretilen işlemci, hem yüksek performansı hem de düşük batarya tüketimiyle üst seviye bir akıllı telefona güç verdiğini fazlasıyla hissettiriyor.

Galaxy Note10’da 8GB RAM, Note10+’ta ise 12GB RAM konumlandırılırken her iki telefon da 256GB depolama kapasitesiyle geliyor. Note10’da microSD kart desteği yokken Note10+’ın hafızası microSD kart desteği sayesinde arttırılabiliyor.

Tüm bunların yanı sıra Note10 ailesi dünyanın en ince buharlı soğutma teknolojisini barındırıyor. Böylelikle ısınma sorunuyla karşılaşmayacağınız Note10 modelleri oyun konusunda da en iddialı akıllı telefonlar olarak karşımıza çıkıyor.

Batarya Performansı

Standart Galaxy Note10 modelinde 3500mAh kapasiteli bataryaya yer verilirken Galaxy Note10+’ta ise 4300mAh kapasiteli batarya bulunuyor. Telefonlar, sahip oldukları teknik özelliklere göre yüksek batarya kapasitesiyle bir günü rahatlıkla çıkarabilecek bir pil ömrü sunuyor.

Galaxy Note10 modeli 25W, Galaxy Note10+ modeli ise 45W hızlı şarj teknolojisini destekliyor. Note10+, Samsung’un yaptığı açıklamaya göre 30 dakikada bir günlük kullanımı rahatlıkla karşılayacak batarya kapasitesinde ulaşıyor.

Fiyat

Samsung Galaxy Note10 modeli 9899TL, Galaxy Note10+ modeli ise 11399TL fiyat etiketiyle Türkiye’de ön siparişe sunuldu. Samsung, 6 Eylül’e kadar verilecek ön siparişlerde ise kullanıcılarına Galaxy Buds kulaklık hediyesi ve farklı hediye fırsatları sunuyor.

Güncel İçerikler