Yeni elektronik kimliklerin doğrulanmasını sağlayan biOnay, EKDS yazılım geliştiricisi oldu

Uzun zamandır beklenen, çipli kimlik kartlarının elektronik doğrulmasını sağlayacak ilk EKDS çözümü tüm sertifikalarını tamamladı.

Türkiye’nin ilk onaylı KEC (Kart Erişim Cihazı) ürününü geliştiren biOnay, TÜBİTAK e-Kimlik laboratuvarının gerçekleştirdiği, sunucu fonksiyonel testlerini de başarıyla geçerek, TSE Uyumluluk sertifikasını alan ilk EKDS ürünü oldu.

E-kimlik doğrulaması için uçtan uca bütünleşik bir çözüm sunan biOnay’ın geliştirdiği EKDS platformu; kimlik doğrulama, yetkilendirme ve uzaktan yönetim fonksiyonlarını mümkün kılıyor. Üstelik biOnay EKDS platformu tüm kart erişim cihazı üreticileriyle de entegre çalışabiliyor.

Doğrulama, yetkilendirme, uzaktan yönetim

42 milyon vatandaşın yeni çipli kimlik kartlarını aldığını belirten biOnay Kurucu Ortağı Ümit Yaşar Usta, onaylı Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi’yle e-kimlik özelliklerinin kullanıma hazır olduğunu vurguladı:

“Kimlik Doğrulama Sunucusu sayesinde gerçekleşen kimlik doğrulama işlemlerini ve üretilen bildirimleri doğrulayabilir ve kayıt altına alabilirsiniz. Politika Sunucu ise kimlik doğrulama esnasında parmak izi, PIN, dijital fotoğraf ve sertifika yöntemlerinden herhangi birini, işlemin tipine göre uzaktan ve güvenli olarak belirleyebilmenizi sağlar. Rol yetki sunucusu sayesinde de Nüfus ve Vatandaşlık İşleri’nden alacağınız veri okuma yetki sertifikasıyla kimlik kartları üzerindeki kişisel verileri uzaktan ve güvenli olarak okuyabilirsiniz” dedi.

Güncel İçerikler