Purdue Üniversitesi’nde kurulan Türk girişimi Socio, 6 milyon dolar Seri A yatırım aldı

Socio, küçük ve büyük kuruluşların ve organizasyonların; fuarlar, kongreler, kurumsal toplantılar, konferanslar, paneller vb. etkinliklerini optimize ve karli bir şekilde yürütmelerine yardım eden bir etkinlik yönetim platformudur.

Kurucu ortağı Yarkın Sakucoğlu’dan aldığımız bilgilere göre Socio; High Alpha Capital‘in liderlik ettiği yatırım turunda; Alibaba.com, Docusign, Grubhub ve Greenspring Associates‘ten Seri A turda 6 milyon dolar yatırım aldı.

Üç kurucu arasında 2 Türk girişimcinin bulunduğu Socio; Yarkın Sakucoğlu, Alihan Özbayrak ve Joseph Watkins tarafından 19 Mayıs 2016’da Purdue Üniversitesi‘nin kampüsünde kuruldu.

Müşterileri arasında; Google, Microsoft, Hyundai, Pepsi, Harvard ve Pinterest gibi 50 ülkeden 400’den fazla şirket bulunuyor. Operasyonlarını Indianapolis, USA merkezli Kuzey Amerika merkez ofislerinde ve İstanbul’daki EMEA ofislerinden gerçekleştiriyor.

Ortalama bir B2B şirketi pazarlama bütçesinin yüzde 22’sini etkinliklere harcıyor. Doğru yapıldığında, etkinliklerin en güçlü müşteri oluşturma, marka teşhir ve pazarlama yatırım getirisi kaynağı olduğu biliniyor. Etkinlikleri doğru bir şekilde yürütmenin ne kadar zor olduğunu bilen üç girişimci, organizatörlere çalışmalarını kolaylaştıran ve tüm etkinlik süresi boyunca yatırım getirisini en üst düzeye çıkaran bir full-stack çözümü sunmak için yola çıktı ve Socio’yu kurdu.

Aldıkları bu yatırımı Indianapolis’teki Kuzey Amerika merkezi ve İstanbul’daki EMEA ofis ekibini 2020 yılının sonuna kadar üçe katlamak için kullanacaklarmış. Bunun yanı sıra müşterilerinin daha iyi etkinlikler ve buluşmalar düzenleyebilmesini sağlayan dördüncü ürünleri, Socio Event Registration‘i geliştirmede kullanacaklar.

Güncel İçerikler