Fikir Küpü girişimlerinden SMA Yazılım, Alpha’dan 500 bin TL yatırım aldı

Teknopark İstanbul’un kuluçka merkezi Fikir Küpü bünyesinde yer alan girişimlerden SMA Yazılım Teknolojileri A.Ş, KOBİ ve kurumsal şirketlere finansal ürünler sunmak üzere yola çıkan yerli bir şirkettir.

Doğrudan aldığımız bilgi ile SMA Yazılım, Alpha‘da 5 milyon TL değerleme ile şirket hisselerinin %10‘u karşılığından 500 bin TL yatırım aldı.

Şirketin ilk ürünü Finmaks, bankaların açık bankacılık servis ve apilerinden faydalanarak müşterilerin tüm bankalarındaki vadeli/vadesiz hesap ve kredi bakiye ve hareketlerini anlık olarak bir araya getirebiliyor. Bu bilgileri de kullanarak müşterilerinin finansal süreçlerini ve muhasebelerini otomatize etmelerine, içerisinde olduğu söylenen yapay zeka özelliği sayesinde de finansal öngörülerini geliştirmelerine yardımcı oluyormuş.

SMA Yazılım, 2018 Ağustos ayında Teknopark İstanbul‘da Alper Uncuoğlu tarafından kuruldu. Aldıkları bu yatırımı, uygulamayı geliştirmek ve teknolojilerini mümkün olan maksimum sayıda işletmeye ulaştırmak için kullanacaklarmış.

Güncel İçerikler