EY Türkiye Girişimci Kadın Liderler Programı Başvuruları 23 Ağustos’a kadar uzatıldı

Son Başvuru: 9 Eylül 2019

Uluslararası danışmanlık ve denetim şirketi EY Türkiye’nin (Ernst & Young) yürüttüğü Girişimci Kadın Liderler Programı’nın dördüncü yılı için başvuru süreci devam ediyor.

Vizyon sahibi girişimci kadınların iş dünyasında yükselmeleri ve küresel pazarda rekabet edebilmelerini desteklemek amacıyla yürütülen programa seçilen girişimciler; EY Türkiye’nin desteğiyle hiçbir ücret ödemeden 1 yıl boyunca eğitim, mentorluk, iş geliştirme ve networking (ağ oluşturma) desteği alıyor.

Başvurular 9 Eylül 2019’da sona erecek (uzatıldı)

2019 dönem kayıtları 29 Mayıs’ta başlayan EY Türkiye Girişimci Kadın Liderler Programı’na başvurular 23 Ağustos 2019‘a kadar ey.com/tr/eww adresinden yapılabilecek.

Programın ilk üç yılında toplam 30 kadın girişimciye destek veren EY Türkiye (Ernst & Young); bu yıl da işini büyütme hedefi, tutkusu ve potansiyeli olan kadın girişimcileri destekleyerek, uluslararası pazarlarda etkin faaliyet göstermeye ve rekabet etmeye hazırlamayı amaçlıyor.

Program katılımcılarının şirketleri hızla büyüyor

50 ülkede 400’ün üzerinde başarılı kadın girişimci ile yürütülen ilk global araştırma sonucu, şirket kurucularının programdan neler öğrendiğini ve bu kazanımların ne kadarını hayata geçirdikleri ölçülüyor. Araştırmanın sonuçları Girişimci Kadın Liderler Programı’nın girişimciler için hızlı bir büyüme sağladığını gösteriyor. Girişimci Kadın Liderler Programı’na katılanların %77’si yıl gösterici ve rol model edinme konusunda programdan yaralandıklarını belirtiyor. Bununla birlikte girişimci kadın liderlerin şirketleri programa katılmalarının ardından ortalama bileşik yıllık olarak %35 büyüme kaydetti. Şirketlerin ortalama bordrolu çalışan sayılarındaki artış ise %166’ya ulaştı.

Program kadın girişimcilere ne sağlıyor?

  • Türkiye’nin en iyi girişimcileri ve yüksek büyüme göstermiş şirketlerinin liderlerinin de dahil olduğu seçkin bir ağa katılma imkanı,
  • Güncel sektör haberleri, araştırmalar, işletme stratejileri ve uygulamaları hakkında bilgi alışverişi ile bilgi birikimini artırma fırsatı,
  • Potansiyel ortaklıkları, stratejik işbirliklerini, yeni müşteri ve tedarikçiler ile muhtemel sermaye kaynaklarını keşfetme olanağı,
  • Üst düzey danışmanlar ve tanınmış girişimcilerle diyaloglar kurarak liderlik, yöneticilik ve işletme becerilerini geliştirme imkânı,
  • Kendilerinin ve şirketlerinin kurumsal yöneticiler, yatırımcılar ve medya karşısındaki görünürlüğünü artırma şansı.

Girişimci Kadın Liderler Programı’na kimler katılabilir?

EY Girişimci Kadın Liderler Programı’na katılmak isteyen girişimci kadınların şirketlerinin Türkiye merkezli ve en az 3 yıldır faaliyette olması, son 2 yılda en az yıllık 3 milyon TL ciroya sahip olması gerekiyor. Kadın girişimcinin şirkette en az yüzde 25 hisse sahibi olması ve ana karar vericiler arasında yer alması da koşullar arasında yer alıyor.

Güncel İçerikler