TTGV HİT, sağlık alanındaki girişimlerin başvurularını 29 Ağustos’a kadar bekliyor

TTGV‘nin 2018 yılında başlattığı “TTGV HİT – İlk Pazara Giriş Yatırım Programı”, TTGV’nin belirlediği alanlar odağında, geçerli bir iş planı olan yeni girişimlerin ilk pazara girme süreçlerini hızlandırmak üzere girişim bazında 1 yıl süreyle sağlayacağı iş geliştirme desteklerinden oluşmaktadır.

Programın ilk odağı “Sağlık” alanında faaliyet gösteren girişimlerdir.

Bugüne kadar HİT Yatırım Programı’nda 10 sağlık girişimi kabul edilmiş olup yıl boyunca sağlık girişimlerinin başvurularının alınmasına ve değerlendirilmelerine devam edilmektedir.

TTGV 250KSağlık Teknolojilerinde Müşteri ve İş Geliştirme Programı”

HİT Yatırım Programı çerçevesinde, sağlık alanındaki erken aşama girişimlerin ürünlerini ve/veya iş fikirlerine ait iş modellerini, müşteri geri bildirimlerine dayalı ve pazara uygun olarak geliştirmesini sağlamak amacıyla tasarlanan TTGV 250KSağlık Teknolojilerinde Müşteri ve İş Geliştirme Programı” 2019 yılı içerisinde Eylül – Aralık ayları arasında gerçekleştirilecek.

Program sürecinin başında sağlık alanında iş fikri ya da girişimi bulunan katılımcıların başvuruları değerlendirilecek, kabul edilen katılımcılara 3 aylık eğitim ve mentorluk programı yürütülecektir.

Programı benzer örneklerinden ayıran nitelikler; girişimcilerin pazardaki problem ya da ihtiyacını sektör ve müşteri katkıları ile belirleyerek ilgili sorunlarını ele alıp çözmesi ve “Müşteri Geliştirme Odaklı” ve “Sürdürülebilir Ticari Modeli” keşfetmesine destek sağlanması olarak öne çıkmaktadır.

Fikirden Pazara

  • Program dört aşamadan oluşacak olup program sürecinde girişimcilere çeşitli konularda eğitimler ve seminerler verilecek, bu çalışmalar mentorluklarla desteklenecektir.
  • Geliştirilecek ürünün pazarda bir soruna ya da ihtiyaca yönelik olabilmesi açısından da Türkiye’deki sağlık sektöründeki müşteri, iş modelleri, akreditasyon/sertifikasyon süreçleri konularında içerik sağlanacaktır.
  • Tamamlanan eğitimler, seminerler ve atölye çalışmalarının ardından programın ikinci aşamasına devam etmeye hak kazanan girişimler, TTGV paydaşlarından oluşan bir jüri tarafından belirlenecektir.
  • Üçüncü Aşama ile birlikte sektöre özel profesyonel uzmanlar ve nitelikli kişilerce sağlanacak mentorluk süreçleri yoğunlaşarak devam edecektir.
  • Dördüncü aşamanın sonunda, programın finali olacak Demo-Day organizasyonu düzenlenecektir.

Sağlık dikeyindeki girişimleri ilgilendiren hızlandırma programı HİT‘e 29 Ağustos 2019‘a kadar bu bağlantıdan başvurabilirsiniz.

Güncel İçerikler