Bridgestone, TomTom Telematics’i 910 milyon Euro’ya satın aldı

Dünyanın önde gelen lastik ve kauçuk markası Bridgestone, dijital filo yönetimi çözümleri şirketi TomTom Telematics’i satın alma işlemlerini tamamladı. 910 milyon Euro değerindeki bu anlaşmayla Bridgestone dijital mobilite çözümlerindeki gücüne güç katıyor. TomTom Telematics ise global çapta sunduğu değeri artırmaya hazırlanıyor.

Bu yatırımla birlikte Bridgestone, dijital kapasitesini güçlendirmeye devam ediyor. Avrupa’da iki haneli büyüme kaydeden bir endüstrinin bir numaralı firması olan Telematics, Bridgestone stratejisine paralel olarak şirketin filo operasyonlarını daha etkili ve verimli kılacak ve mobilite çözümlerinin kapsamını genişletecek.

Yeni dönemde Telematics, Bridgestone bünyesinde bağımsız bir iş kolu olarak operasyonlarına devam ederken, Bridgestone’un güçlü marka değeri, geniş müşteri tabanı, global erişimi ve perakende ağından faydalanacak. Ayrıca şirketin Avrupa’da ve faaliyet gösterdiği diğer bölgelerde hazır bulunan büyüme planlarını hızlandırmak amacıyla Bridgestone’un yatırımlarından ve potansiyelinden yararlanılacak.

Güncel İçerikler