Apple, Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda neler tanıtacak? #WWDC19

Apple’ın her yıl San Jose‘de düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC) bu yıl 3 – 7 Haziran 2019 tarihleri arasında “Kod yaz. Zihinleri uçur.” mottosuyla gerçekleşecek. Dünyanın dört bir yanından Apple ekosistemi için yazılım geliştiren geliştiricilerin ve medya mensuplarının yerinde takip edeceği WWDC 19’da Apple işletim sistemlerinin yeni sürümleri de duyurulacak.

3 Haziran 2019 Pazartesi günü Türkiye saati ile 20:00’da başlayacak olan WWDC19 açılış oturumunda Apple CEO’su Tim Cook başta olmak üzere Apple yöneticileri, sahneye çıkarak Apple işletim sistemlerinin yeni sürümlerini tanıtacak. iOS 13, macOS 10.15, watchOS 6 ve tvOS 13 sürümleri ilk kez yeni özellikleriyle birlikte karşımıza çıkacak.

iOS 13: Karanlık tema iOS’e geliyor

iPhone, iPad ve iPod cihazlarında kullanılan Apple’ın mobil işletim sitemi iOS, iOS 13 sürümüyle köklü yenilikleri beraberinde getirecek. Uzun süredir iOS’e gelmesi beklenen macOS’teki karanlık tema, iOS 13 ile birlikte nihayet iOS kullanıcıları için de sunulacak. Anımsatıcılar başta olmak üzere birçok Apple servisi yenilenecek ve daha kullanışlı hale gelecek. Aynı zamanda iOS 13’teki kontrol menüsünün de yenilenmesi bekleniyor.

macOS 10.15: Mac’ler, Apple ekosistemine daha çok dahil olacak

Yeni macOS 10.15 sürümüyle birlikte macOS, artık iPad’ler ve Apple Watch gibi iPhone dışında Apple ekosisteminin diğer üyeleriyle de daha uyumlu çalışacak. Ayrıca iddialara göre macOS 10.15 ile iPad’i ikinci Mac ekranı olarak kullanabileceğimiz yeni bir özellik de macOS 10.15’e eklenecek.

watchOS 6: Kadran seçenekleri genişleyecek

Özellikle geçtiğimiz yıl watchOS 5 ile Apple, Apple Watch ürünlerine önemli yetenekler kazandırmış ve bir akıllı saatin nasıl olması gerektiğini gözler önüne sermişti. Bir önceki sürüm akıllı saatlere önemli yetenekler kazandırdığı için watchOS 6’da çok köklü değişiklikler beklenmiyor.

Yine de ortaya çıkan haberlere göre Apple, watchOS 6 ile birlikte Apple Watch kullanıcılarının üçüncü parti kadranlara erişebilmesini sağlayacak. Böylelikle Apple geliştiricileri, Apple Watch için saat kadranları da geliştirecek.

tvOS 13: Apple TV+ deneyimine odaklanacak yeni işletim sistemi sürümü

Apple TV cihazlarında kullanılan tvOS işletim sisteminin yeni sürümü tvOS 13 ise Apple’ın geçtiğimiz aylarda duyurusunu gerçekleştirdiği Apple TV+ hizmetine odaklı özellikleri beraberinde getirecek. Şu an için tvOS 13’ün ne gibi farklı yenilikleri beraberinde getireceği bilinmiyor.

Apple, WWDC 19’da ürün tanıtımı gerçekleştirecek mi?

Her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok haber kaynağı Apple’ın WWDC 19’da yeni bir ürün duyurusu da gerçekleştireceği iddialarını öne sürüyor. Ancak WWDC, yazılım geliştiricilere odaklanan bir etkinlik olduğu için Apple genellikle WWDC’de ürün tanıtımı gerçekleştirmeyi tercih etmiyor. Yine de bazı kaynakların iddiası, Apple’ın yaratıcı kişiler için iMac Pro cihazının yeni modelini tanıtacağı yönünde.

3 Haziran 2019 tarihinde Türkiye saati ile 20:00’da başlayacak WWDC 19 etkinliği, Apple resmi sitesi üzerinden canlı izlenebilecek. Ayrıca biz de Türkiye startup ekosisteminin lider yayını egirisim.com üzerinden WWDC 19’dan gelen güncel haberleri en hızlı şekilde sizlere aktaracağız. iOS 13, macOS 10.15, watchOS 6, tvOS 13 ve Apple’ın diğer sürprizlerinden haberdar olmak için Egirişim Twitter hesabını takip edin.

Güncel İçerikler