İki Türk girişimcinin San Francisco’da kurduğu Firefly, 30 milyon dolar yatırım aldı

Kaan Günay ve Onur Kardeşler tarafından 2018 yılında San Francisco’da kurulan Firefly, GV (eski adıyla Google Ventures) ve NFX‘ten liderliğinde 30 milyon dolar yatırım aldı.

Şu an için San Francisco ve Los Angeles’ta hizmet veren Firefly; Uber, lift, taksi vb. araçların üzerine reklam panosu koyup, aracın konumuna reklam reklam gösterimi yapan donanım ve yazılım odaklı bir B2B teknoloji girişimidir. Ayrıca bu reklam panolarının içerisinde bulunan sensörler aracılığıyla da araçlar şehirleri gezerken, şehirler hakkında veri topluyor. Alınan bu verileri, ihtiyacı olan startup’lara veya ilgili kurumlara sağlıyor.

İlk başlanan sensörler hava kirliliğini ölçüyordu. San Francisco, Los Angeles gibi yerlerde sokak sokak gezen araçlar, her sokaktaki karbondioksit oranını ölçüp bu verinin kullanılması için iş birliği içerisinde olduğu yerlere iletiyor.

Girişimin kurucu ortağı ve CEO’su Kaan Günay: “Kısa zamanda ABD’nin en hızlı büyüyen akıllı medya platformuna dönüştük. Reklamcılık teknolojilerinin gelecek kuşağını temsil ediyoruz. İnovatif yazılımımızı New York’a taşıyacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Aralık 2018’de aldığımız yatırım sonrasında İstanbul’da ofis yatırımı yaparak 50 yazılımcıya istihdam yaratmıştık. Yatırımımız sürecek ve istihdam ettiğimiz yazılımcı sayısını kısa zamanda 100’e çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu. GV Genel Ortağı Adam Ghobarah ise “Firefly, önemli ölçekte yeni bir reklam formatı yaratıyor” dedi.

Hizmetleriyle ilgili gerçek bir örnek vermek gerekirse; Kaliforniya’daki son büyük yangından sonra, yetkililer gelip, sokaklardaki karbondioksit oranını ölçümlemelerini istemiş.

Firefly hizmetini araçlarına taktıran şoförler, bu hizmeti kullanmayanlara göre %10-15 ekstra gelir elde ediyormuş. Kısacası Firefly bu hizmet için araçlara kiralama bedeli ödüyor.

Alınan bu yatırım ile Firefly’ın New York’un geleneksel taksi pazarına girmesinde ve sarı kabinli reklamların dijital reklam panolarına dönüştürülmesinde kullanılacak. Yine aldığımız bilgide; yatırım turuna GV’nin katılması, Google’ın kaynaklarına erişmede kolaylık sağlayacağından, Google’ın reklam modelleri üzerinde kullanılması düşünülüyor.

Girişime aldığı yatırımla yeni sürecinde, gireceği yeni pazarlarda ve geliştireceği ürünlerde başarılar dileriz. Yeni bilgiler aldıkça paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler