Google geri adım attı! Huawei Mate 20 Pro tekrar Android Q beta listesinde

Hatırlayacağınız üzere dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi Huawei, ABD Ticaret Bakanlığı tarafından kara listeye eklendikten sonra ABD’li birçok şirketin yaptırımıyla karşılaşmıştı. Bu kararlardan en dikkat çekeni ise Google tarafından Huawei’nin Android lisansının askıya alınması olmuştu.

Qualcomm, Broadcom, ARM, Intel gibi şirketler ve SD Birliği, WiFi Birliği gibi kuruluşlar da ABD Ticaret Bakanlığı kararına uymak zorunda kalarak Huawei ile olan ticari ilişkilerini askıya alma kararı vermişti. Ticari ilişkilerin zedelendiğinin farkına varan ABD Ticaret Bakanlığı ise Huawei ile uzlaşabilmek için kararı 90 gün daha ertelemekte bulmuştu.

İlk büyük geri adım Google’dan geldi

ABD’li teknoloji devlerinin de Huawei gibi dev bir iş ortağını kaybetmek istememesi ve bu süreç içinde en az Huawei kadar maddi kayıp yaşamasıyla birlikte şirketler, Huawei ile ilişkilerini tekrar düzeltmek için adımlar atmaya başladı. İlk büyük adım ise Google’dan geldi. Google, Android Q Beta Programı‘ndan çıkardığı Huawei Mate 20 Pro modelini tekrar beta programına dahil olan telefonlar arasına ekledi.

Tek geri adım atan şirket Google olmadı. Google’ın attığı adım sonrasında daha önce Huawei’yi birlikten çıkardığını duyuran SD Birliği ve WiFi Birliği de Huawei kararında dönüş yaptı. Huawei, daha önce de olduğu üzere SD Birliği ve WiFi Birliği üzerinde söz sahibi olmaya devam edecek.

Diğer şirketler de Huawei ile olan ilişkilerini düzeltmek istiyor

Her ne kadar şimdilik Google, SD Birliği ve WiFi Birliği verilen Huawei kararından geri dönse de Intel, Qualcomm, Broadcom ve ARM gibi şirketlerin Huawei ile ilişkileri askıya aldıktan sonraki sessizliği sürüyor. Kulislere yansıyan bilgiler ise tüm şirketlerin Huawei ile ilişkileri askıya almaktan rahatsız olduğu ve bu karardan dönülmesi için Amerika Birleşik Devletleri hükümetiyle önemli istişareler gerçekleştirdiği yönünde.

Güncel İçerikler