Arya Retreat 2019’un kazanan girişimleri belli oldu

Arya Kadın Yatırım Platformu, her yıl Bodrum’da düzenlediği üç günlük yatırımcı / girişimci etkinliği Arya Retreat‘in ön buluşmasını, bizim de katıldığımız 23 Mayıs tarihinde İstanbul’da, Arya’nın yeni evi Fark Labs‘te düzenledi.

Ana sponsorluğunu Farplas ve Türkiye İş Bankası’nın yaptığı, “cüret et” temalı bir günlük zirvede, yatırım / girişim ekosisteminin önemli isimleri, deneyimlerini samimiyetle paylaştı.
Arya Hızlandırma programı ARPC (Arya Retreat Pitching Challenge) eğitiminden geçen 10 girişimci, jüri karşısında sunum yaparak yarıştı.

Birinciliği Nebyan Doğal kazandı

Birinciliği; antibiyotiksiz, doğal döngüsünde yetişmiş hayvanlardan elde edilen et ürünlerini evinize getiren Nebyan Doğal kazandı. Nebyan Doğal bu başarısıyla, İş Bankası’nın verdiği 20 bin TL’lik ödülün de sahibi oldu.

İkinciliği; Türk tasarımcılarını dünya pazarına açan online platform Hippist, üçüncülüğü ise kurum içi eğitimleri dijitalleştirip ve oyunlaştırarak ilgiyi canlı tutan Pacer aldı.

Arya’nın kurucusu Ahu Büyükkuşoğlu Serter açılış konuşmasında, kadın yatırımcı sayısının artmasının dünyanın gelecekte alacağı şekli belirleyeceğini anlattı ve kadınları karar alırken daha cüretkar olmaya ve yatırım yapmaya çağırdı.

Dünyaya açılmak isteyen markalara seslenen Dilek Dayınlarlı, global’de başarı hikayesi yaratmak için gerekli üç koşulu şöyle sıraladı: “Alanınızda fikir liderliği yapabilmeli, gireceğiniz pazarda nasıl satış yapacağınızı önceden araştırmış olmalı ve elbette çok iyi bir bir ürün yaratmış olmalısınız.”

Yatırımcı Oktay Berkin, konuşmasında, trendlere büyük bir merak duyduğu için yatırımcı olduğunun altını çizerken, yatırımcının işinin para vermekle bitmediğini, sonrasındaki yatırımcı girişimci işbirliğinin başarıda kilit rol oynadığını anlattı.

Yeni gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler