Hamdi Ulukaya Girişimi üçüncü dönemine seçilip New York’a gidecek girişimler

Hamdi Ulukaya Girişimi, 3.senesinde Startup Destek Programı’na 4 bin 653, Girişimci Adayı Destek Programı’na ise 30 bin 448 başvuru aldı. Yaklaşık 3 ay süren değerlendirme sürecinde adaylar toplam 17 jüri üyesi tarafından değerlendirildi.

Hamdi Ulukaya Girişimi 2019 katılımcılarının yarısından fazlasını kadınlar oluştururken, programa Elazığ’dan İzmir’e kadar Türkiye’nin dört bir yanından gençler davet edildi. Hamdi Ulukaya Girişimi, 4 aşamadan oluşan değerlendirme sürecinde kullandığı, TÜİK’in belirlediği 12 istatistiki bölge ve cinsiyet dağılımı gibi kriterleri göz önünde bulunduran algoritmasıyla coğrafya, cinsiyet ve eğitim düzeyinden bağımsız olarak herkese ‘eşit hayal kurma hakkı’ sağlamayı amaçlıyor.

Hamdi Ulukaya Girişimi 3. dönemine seçilen girişimler:

Arkim: Yumurta kabuğundan doğal gıda koruyusu üreten ve yiyeceklerin raf ömrünü uzatmaya sağlayan bir biyoteknoloji firması.

Age of kids: Çocuklara yönelik içerik üreticilerine mobil dünyaya göç etme olanağı sunmayı ve tüm bu içerik üreticileri ile ebeveynleri çocuk ekseninde dijital bir platformda bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Devecitech: Metrobüs ve karayollarında araçların ürettiği rüzgarı kullanarak yenilenebilir enerji üretilmesi amaçlanıyor.

ForFarming: Kapalı alanlarda kullanılmak üzere tasarlanmış ölçülebilir, kontrol edilebilir, raporlanabilir dikey tarım desteği sağlıyor.

Parrotize: Etkinlik, konferans ve toplantılarda talep edilen simultane çeviri ihtiyacını mobil bir uygulama aracılığıyla karşılıyor.

TION Healthcare: Kalp hastalıklarından en sık rastlanılan ritim bozukluğu tanısı için yapay zeka destekli sticker şeklinde giyilebilir sensörler üretiyor.

Güncel İçerikler