OtoParlat: Su kullanmadan aracınızı bulunduğu yerde temizleyen girişim

İş Bankası’nın hızlandırma programı Workup‘ın 4. dönemine kabul ettiği girişimlerden OtoParlat, mobil uygulaması veya web sitesi üzerinden aldığınız hizmet ile aracınızı bulunduğu yerde su kullanmadan temizleyen bir girişimdir.

Akif Can Tuncel tarafından 2018 yılı içerisinde temelleri atılan OtoParlat, kurucunun 9 arkadaşından aldığı maddi destek ile yine 2018 yılının Haziran ayında İstanbul’da hayata geçirilmiş. Mobil uygulaması ise Ekim 2018’de yayına alınmış. Bu tarihten itibaren hızlanmaya başlamış. Sistemde kayıtlı 6200 kullanıcısı bulunan girişimin sipariş adetleri her ay %50 oranında artış gösteriyor.

OtoParlat’ın aracı temizlerken kullandığı madde; kir ve tozu yumuşatırken aracın dış yüzeyinde ekstra kaygan bir zemin oluşturarak rahatça temizlenmesini sağlıyor. %80 oranında organik olduğundan dolayı boyaya zarar vermiyor.

Hizmet vermek isteyenlere maddi gelir sağlayacak pazar yeri modeli

Çalışmalarına İstanbul’da başlayan OtoParlat, 2020 yılında Türkiye’deki diğer büyük şehirlerde büyümeyi ve sonrasında 2021’de ise globale açılmayı planlıyor. Orta vadedeki hedeflerinden biri ise pazar yeri olmak var. Maddi gelir elde etmek isteyenler, gelecekte OtoParlat’ın yeni modeliyle para kazanabilecek.

Oto yıkama, gelenek bir sektör olarak karşımıza çıkıyor. OtoParlat ise verdiği hizmet ile müşterilerinin zamanlarından ve enerjilerinden tasarruf etmelerini sağlayan bir girişim olarak görüyoruz. Ortalama bir aracın ister evin önünde ister oto yıkamacıda olsun, yıkanması yaklaşık gelenek yöntemlerle ve 1 saatlik bir zaman alıyor. Girişim, bu süreyi hem de müşterinin ekstra zamanını almadan kısaltıyor.

İlk satışını da kurulduğu Haziran 2018 ayı içerisinde yapan girişimi önünde zorlu bir yıkama pazarı bekliyor. Yeni bir pazar oluşturmanın zorluklarını yaşayan OtoParlat’ı ayrıca geleneksel oto yıkamacılarla mücadele edeceği de bir gelecek bekliyor. Yukarıda bahsettiğimiz pazar yeri modeline geçtiğinde bakalım neler yaşayacak. Türkiye’de de henüz bu işi yapan başka bir girişim yok. Her ne kadar dünyadan birebir örnekleri ile karşılaşmasak da, iş modelinde bazı değişiklikler ile benzer işi yapanlar olabileceğini düşünüyoruz.

Güncel İçerikler