Visa Innovation Program, yerli fintech girişimlerin başvurularını bekliyor

Kurumsal, global firmaların ülkemiz girişimcilerine yönelik hazırladıkları programlara artık aşinayız. Firmalar girişimilere yönelik programlarında genelde çok fazla dikey bir kategori sevmiyor olsalar da gelişen startup ekosistemi ile birlikte artık daha spesifik programları da görmeye başlıyoruz.

Son Başvuru: 1 Mayıs 2019

Visa Innovation Program da bir anlamda ödeme devi Visa’nın Türk girişim ekosistemine güvenini gösteren bir program. Finans teknolojileri alanındaki girişimlere 6 ay boyunca çatısı altında imkanlar sunmayı vaat eden şirket, 1 Mayıs tarihine kadar bu bağlantıdan başvuruları kabul ediyor.

Hackquarters’ın desteğiyle sürdürülecek olan Visa Innovation Program’da girişimler için 3 ana tema belirlenmiş:

  • Her Yerde Kart Kabulu,
  • Dijital Ekonomi,
  • Yurtdışı Kullanım.

Bu üç ana kategoriye uymayan girişimler ise programa genel başvuru yapabiliyorlar. Genel başvuru yapan girişimler de Visa ile ilerleyen zamanda ortaya çıkabilecek ortak çalışma imkanlarından haberdar edilecekler.

Başvuruların tamamlanmasının ardından Visa ve Hackquarters uzmanlar 5 girişime kadar seçerek programa dahil edecekler. Seçilen girişimler Bankalar ve Visa ağındaki diğer oyuncular ile PoC ve partnerlik şansı, İnsan odaklı tasarım eğitimleri ve özel tasarım sprintleri, Programa özel olarak hazırlanan 25 modüllü İnsan Odaklı Tasarım eğitimleri, mentorluk, Hackquarters’tan ticarileşme desteği ve Kolektif House içerisinde çalışma alanı gibi faydalardan yararlanacak.

Güncel İçerikler