B2CDirect, 3 ayda 1.5 milyon Euro’ya yakın e-ihracat gerçekleştirdi

E-İhracat alanında çalışmalarını yürüten platform B2CDirect, 2019’un ilk çeyreğinde gerçekleştirilen e-ihracat rakamlarından yola çıkarak sektörün ilk çeyrekte gerçekleştirdiği işlem hacmi ve potansiyelini masaya yatırdı.

Geçtiğimiz yıl açıklanan rakamlara göre ihracatçı sayısı 80.000 seviyesini aşmış durumda. En çok ihracat yapılan sektörlerin başında ise otomotiv, hazır giyim, kimyevi maddeler, çelik ve elektrik-elektronik geliyor. 2018’de ulaşılan 168 milyar Dolarlık ihracat hacminin sektörün barındırdığı yüksek potansiyel bağlamında daha da artması ve 2019’da 182 milyar Dolar seviyesine ulaşması bekleniyor.

Sektörel veriler, 2018’in ihracatçı için de parlak geçen bir yıl olduğunu ortaya koyuyor. Geçtiğimiz yıl 1 milyar Dolar üzeri ihracat yapan il sayısı 17’ye yükselirken, 23 sektörün de 1 Milyar dolar ihracat bandını aştığını görüyoruz.

2018’de e-ihracat yüzde 200 artış gösterdi

Avrupa Birliği ülkeleri, Türkiye’nin ihracatındaki en büyük pazar olmaya devam ediyor. AB’nin gerçekleştirdiği yaklaşık 5,6 trilyon Dolarlık ithalatta, Türkiye’nin pazar payını artırmaya yönelik aksiyonların alınması gerektiğinin altını çizen B2CDirect CEO’su Yusuf İbili, “80.000’in üzerindeki ihracatçının e-ihracata yönlendirilmesi ve katma değeri yüksek ürünlere yoğunlaşmak Avrupa’daki pazar payımızı yükseltilecektir. 2018’de sektörel verilere göre e-ihracat yüzde 200 üzerinde artış göstererek 1 milyar Dolar seviyesine ulaştı. Biz de B2CDirect olarak bu potansiyelin iyi değerlendirilmesi için çalışmayı sürdürüyoruz” dedi.

B2CDirect 1,5 milyon Euro’ya yakın e-ihracat gerçekleştirdi

B2CDirect olarak geçtiğimiz 3 ayda 1,5 milyon Euro’ya yakın e-ihracat gerçekleştirerek büyümeyi sürdürdüklerini belirten Yusuf İbili, “Bu dönemde 200.000’den fazla gönderim yaptık. İlk çeyrekte gerçekleştirdiğimiz 1,5 milyon Euro’ya yakın işlem hacmini sadece Nisan ayında yakalamayı hedefliyoruz. Üç ayda 214 yeni KOBİ’yi sektöre kazandırarak iş ortağı KOBİ sayımızı 500’ün üzerine çıkarmış olduk. KOBİ’lere yönelik ürettiğimiz çözümlerin karşılığını aldığımızı görüyoruz” diyor.

E-ihracatta yükselen pazarlar: Polonya, Rusya, Ukrayna ve Azerbaycan

Avrupa ülkeleri, e-ihracat’ta Türk şirketlerinin yurt dışındaki yeni pazarları arasında öne çıkıyor ve Türk e-ihracatçılarına yüksek bir potansiyel sunuyor. Özellikle Polonya gibi online alışveriş alışkanlığı yoğun olan ülkelerde e-ihracat yapmak isteyenlere cazip fırsatlar bulunuyor. Avrupa, hem internet kullanıcı sayısı hem de internetten aktif olarak alışveriş yapan kullanıcısıyla çok geniş bir pazar. 2018 yılında Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı ilk 5 ülke Almanya, İngiltere, İtalya, Irak ve ABD oldu. Avrupa’da ise ilk sırada Fransa, İngiltere ve Hollanda ile Türk nüfusunun yoğun olduğu yerlerde Türk markalarının işlem hacminin artış gösterdiği görülüyor. Yükselmekte olan bir diğer pazar ise Azerbaycan.

GOB2C, e-ihracatta iş süreçlerini kolaylaştırıyor

B2CDirect tarafından geliştirilen GOB2C yazılımıylayurt dışı kargo ücreti ve gümrük vergilerini anında hesaplama hizmeti sunduklarını açıklayan İbili, “GOB2C paneli sayesinde, kullanıcılar uluslararası lojistik, yurt dışından ödeme alma ve yurt dışındaki online pazaryerleri ile entegrasyon sağlama işlemlerini kolayca yönetebiliyor. Kargo ücreti hesaplayıcı, adres defteri, adres bulma ve doğrulama yöneticisi gibi özellikleri sunan GOB2C yazılımımız, gümrük vergilerini de hesaplayarak kullanıcıların iş süreçlerini kolaylaştıracak çözümler sunuyor” dedi.

Güncel İçerikler