Yerli teknoloji firması Prisync, Avustralyalı rakibi Spotlite’ı satın aldı

Eticaret pazarına yönelik piyasa araştırması ve fiyat optimizasyonu alanında çalışmalarını sürdüren Prisync, Avustralyalı rakibi Spotlite’ı satın aldığını açıkladı.

Bu anlaşmayla birlikte Prisync, hali hazırda birçok farklı markaya hizmet vermekte olduğu Avustralya eticaret pazarında önemli bir konum yakalamış oldu. Bu anlaşma, Prisync’in ilk satınalması olarak, firmanın dünya genelinde hedeflediği pazar liderliği yolunda stratejik açıdan oldukça önemli bir yer teşkil ediyor.

Prisync’in CEO’su Burç Tanır; “Spotlite markasını ve bu markanın müşterilerini bünyemize katıyor olmak, Prisync’in Avustralya’daki ve çevresinde yer alan Asya-Pasifik bölgesindeki pazar payını sağlamlaştırmak ve daha da büyütmek açısından oldukça kıymetli. Bu satınalmayla, bu bölgede hali hazırda hizmet verdiğimiz önemli markalara ek olarak, birbirinden değerli yeni firmalara da Prisync’in teknolojisini sunma şansını yakalayacağız.” dedi.

Prisync’in sunduğu teknolojinin her geçen gün daha çok ülkede daha çok firmada kullanıldığını vurgulayan Prisync CTO’su Samet Atdağ, firmanın hedefini şu sözlerle özetledi: “Amacımız, bizler için en büyük değerimiz olan ekibimizle, müşteri memnuniyeti ve yüksek teknolojiyi ön planda tutmaya devam ederek, küresel pazardaki herhangi bir eticaret sitesinin fiyatlandırma konusunda ihtiyaç yaşaması durumunda, ilk aklına gelecek marka olmak.”

Eticaret pazarına yönelik akıllı fiyatlandırma teknolojilerinin geleceği oldukça parlak. Statista tarafından hazırlanan son araştırmaya göre, hali hazırda 10 milyondan fazla eticaret sitesini içinde bulunduran küresel pazarın 2018’de 2,8 milyar dolar olarak saptanan büyüklüğünün, 2021’e gelindiğinde 4,8 milyar dolar seviyesini aşacağı öngörülmekte. Hızla büyüyen bu pazarda, bu büyümenin doğal bir sonucu olarak artan fiyat rekabetiyle beraber, firmaların Prisync gibi hizmet veren teknolojilere yönelmesi öngörülen beklentiler arasında.

Prisync, 5 yılı aşkın süredir, sunduğu rakip fiyat analizi ve akıllı fiyatlandırma çözümleriyle 50’den fazla ülkeden 100’den fazla markaya bu alanda hizmet veriyor ve hali hazırda müşterilerinin çok büyük çoğunluğu ABD, Kanada ve AB ülkelerinde faaliyet gösteriyor. Kendi bölgesinde, yani Avustralya’da oldukça önemli bir pazar payına sahip olan Spotlite’ın satın alınmasıyla birlikte, Prisync, hem bu bölgedeki, hem de küresel anlamdaki liderlik hedeflerine bir adım daha yaklaşmış bulunuyor.

Prisync, bu küresel büyüme macerasına katkıda bulunacak yeni ekip arkadaşları arıyor. Firmanın, yazılım geliştirme, pazarlama ve satış gibi farklı alanlarda birçok açık pozisyonu bulunuyor ve firmanın internet sitesi Prisync üzerinden başvurular kabul ediliyor.

Güncel İçerikler