Global odaklı girişimler için yeni hızlandırma programı: WinGlobal

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi, İstanbul’un girişimcilik ekosistemini güçlendirecek, İstanbul ekonomisinin global ölçekteki rekabet gücünü ve bölgesel çekim gücünü artırmayı hedeflediği WinGlobal Uluslararası Hızlandırma Programı’nı hayata geçirdi.

Küresel doğan startup’lar: WinGlobal

Küresel doğan startup’lar mottosuyla kurulan WinGlobal; İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Valiliği, İstanbul Ticaret Üniversitesi ortaklığıyla ve İSTKA’nın desteği ile hayata geçirildi. Projenin hedef kitlesinde ilk olarak 40 global girişim olacak. Winglobal projesi ile amaçlanan, İstanbul’un girişimcilik ekosistemini güçlendirmek ve İstanbul ekonomisinin global ölçekteki rekabet gücünü artırmak.

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi girişimcileri; kendisini baz alan, eğitim, mentorluk, yatırımcı eşleştirmeleri gibi faaliyetlerle 16 haftalık yoğun bir programa tabi tutulacak.

Program bir ürün geliştirme noktasından ziyade küresel doğan girişimlerin iş modeli tuvallerini geliştirilmesine odaklanacak. Bu programda yer alan girişimcilerin globalleşme süreçleri kolaylaşacak; gerek yurt içi ve gerekse yurt dışı melek yatırım ağlarına erişimleri sağlanacak.

Son Başvuru: 7 Nisan 2019

Program sonunda başarılı bulunan girişimler Amerika’ya götürülerek Silikon Vadisi ve çeşitli melek yatırım ağları ile buluşturulacak ve orada da yatırımcılara sunum yapma fırsatı bulacaklar.

Başvurular 7 Nisan 2019’a kadar winglobal.org web sitesi üzerinden alınmaya devam edecek.

Güncel İçerikler