LC Waikiki tarafından düzenlenen Datathon yarışmasını kazanan projeler belli oldu

Türk moda perakendesinin markalarından LC Waikiki, Genel Merkezi’nde gerçekleştirdiği Datathon etkinliği sona erdi. Moda perakendeciliğinde hayatı kolaylaştıracak yapay zeka projelerinin geliştirilmesi hedeflenen etkinlikte, satış ve eticaret konuları ele alındı.

LC Waikiki Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen Datathon‘da İklim, Fiyat ve Stok ile Satış Tahmini, E-ticaret alanında Churn Tahmini ve Görüntü İşleme ile Cinsiyet, Renk, Ürün Grubu etiketleme projeleri üzerinde çalışmalar yapıldı.

Datathon’a 400 başvuru

400 kişilik başvurunun ardından yapılan elemelerle 96 kişinin katılabildiği ve üç gün süren etkinliğin sonunda İklim, Fiyat ve Stok ile Satış Tahmini konulu projesiyle birinciliğe layık görülen Crawlers ekibi 15 bin TL’lik ödül kazandı. E-ticaret alanında Churn Tahmini projesi ile ikinci olan TigersAI ekibi 10 bin TL, Görüntü İşleme alanında Cinsiyet, Renk, Ürün Grubu tagleme projesi ile üçüncü olan Graduent Student Descent ekibi ise 5 bin TL’lik ödül almaya hak kazandı.

LC Waikiki Moda Perakendesindeki Sorunlara Çözüm Aradı

LC Waikiki Genel Merkezi’nde gerçekleşen datathon etkinliği kapsamında açıklamada bulunan LC Waikiki BT Uygulama Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Şerafettin Özer, “Türk moda perakendesinin lider markası LC Waikiki olarak yenilikçi projeleri yakından takip ediyor ve uyguluyoruz. Datathon etkinliğimizle de sektörümüzde bir ilke daha imza attık. Yoğun ilgi gören etkinliğimizi başarıyla sonuçlandırmanın gururu içindeyiz. Bu etkinliği her yıl geleneksel hale getirmeyi ve online ortamlarda benzer yarışmalar yapmayı planlıyoruz. Değerli isimlerden oluşan jürimiz, birbirinden kıymetli 26 ekibin projeleri arasından 3’ünü seçti. Bu üç projenin çıktılarının perakende sektörüne katma değer sağlayacak noktaya gelmesi adına çalışmalarımızı ve iş birliklerimizi artırarak sürdüreceğiz” dedi.

Güncel İçerikler