Kullanıcıların akıllı telefon alırken en çok dikkat ettiği özellikler

Akıllı telefon sektörünün artık doyum noktasına ulaşmak üzere olmasıyla birlikte telefon modellerini birbirinden ayıran en önemli kriterler en başarılı oldukları alanın farklılık göstermesi oluyor. Bunların başında ise telefonların tasarımı, teknik gücü, kamera yetenekleri ve batarya performansı gibi kriterler geliyor.

Akıllı telefon kullanıcıları için hangi kriterin daha önemli olduğuyla ilgili araştırmalar yürüten CyberMedia Research, yayınladığı raporda kullanıcıların öncelik verdiği kriterleri açıkladı.

Kullanıcılar en çok kameraya önem veriyor

CyberMedia Reserach tarafından paylaşılan bilgilere göre akıllı telefon kullanıcılarının %89’u bir telefon satın alırken öncelikle telefonun kamera yeteneklerine önem verdiğini gösteriyor. Kamera yeteneklerini %87 oranla batarya kapasitesi, %79 oranla bellek miktarı ve %72 oranla dahili hafıza boyutu takip ediyor.

Kullanıcıların %92’si satın aldıkları bir akıllı telefondan genel bir kalite sunmasını bekliyor. %90’lık bir kısım telefonun teknik performansının ve akıcılığının önemli olduğunu belirtirken %82 oranında kullanıcı telefonun tasarım detaylarına öncelik veriyor. Akıllı telefon kullanıcılarının bir akıllı telefondan %72 oranla beklentisi ise satış sonrasında iyi bir teknik destek almak.

Güncel İçerikler