Google bulut üzerinden çalışan yeni bir oyun konsolu hazırlıyor

Sony PlayStation ve Microsoft Xbox platformlarının baskınlığıyla ilerleyen oyun konsolları pazarı, önemli değişiklikler göstermediği için her geçen gün farklı teknoloji şirketlerine yeni bir kapı yaratıyor. Bu kapılardan birinden girmek isteyen son teknoloji devi ise Google oldu.

Google’ın kendi oyun yayın servisi için geliştirdiği oyun konsolu ortaya çıkan patentiyle birlikte görüntülendi. Patentte, Google’ın geliştirdiği oyun kumandasının standart kontrolcülere yakın bir tasarımla geldiği ancak birkaç farklılık gösterdiği anlaşılıyor. Standart kontrollerin dışında kumandanın üstünde Google Asistan’ı aktif etmenizi sağlayan bir butona da yer veriliyor.

Oyun platformu tamamen bulut odaklı ilerliyor

Ayrıca Google’ın yeni oyun servisi için geliştirdiği kumandanın sadece tarayıcı üzerinden veriler alacağına yönelik sızıntılar, şimdilik Project Stream adıyla gizlenen Google oyun konsolu projesinin üst seviye grafikli oyunları bulut sunuculardan oynatacağı anlamına geliyor. Bu da yüksek internet hızınız olduğu takdirde, oyunları indirme ihtiyacı duymadan bu oyun yayın servisi üzerinden oynayabileceğinizin en önemli işareti.

Google, yeni oyun yayın servisini geliştirirken şimdilik sadece Assassin’s Creed: Odyssey ile oyun testlerini gerçekleştiriyor. İlerleyen zamanlarda Google’ın bu servisle ilgili çeşitli duyurulara başlaması ve farklı oyunları da test programına dahil etmesi bekleniyor.

Güncel İçerikler