Yolculuğun Öncüleri girişimcilik yarışmasında finale kalan 7 girişim ve kazananlar

Yolculuğun Öncüleri, Brisa’nın “Yolculuğun geleceğini tasarlama” vizyonu doğrultusunda, kolektif değerler yaratmayı hedefleyen bir girişimcilik programıdır. Bugün bizim de katıldığımız finalde, 7 girişim sahne alarak jüri ve katılımcılara karşı sunumlarını yaptı.

Bu programın amacı planlama, hizmet, ürün, iş mükemmelliği ve geleceğin mobilite çözümleri gibi alanlarda açılan çağrıları, Brisa’nın vizyonu doğrultusunda değerlendirilmek ve inovatif fikirlerin paylaşılmasını teşvik ederek, hayata geçme sürecini desteklemek.

Yolculuğun Öncüleri yarışmasında finale kalan 7 girişim ve kazananlar

Yarışmanın birincisi: Stroma

Stroma: Kazaları azaltmak için sürücü davranışını analiz eden vizyon tabanlı bir platformdur.

Yarışmanın ikincisi: Bluedot

Bluedot: elektrikli araç kullanıcılarının kendilerine en yakın şarj ünitesini bulmasını, rezervasyon ve ödeme yapmasını; şarj ünitesi sahiplerinin de şarj ünitelerini haritada göstererek paylaşımlı gelir modeli ile para kazanmasını sağlayan bir mobil uygulamadır.

Diğer finalist girişimler:

Apptoway: Konuma bağlı ait tarihi olaylar, o ilçede doğmuş olan sanatçı ve girişimcilerin hiç duyulmamış hikayeleri ile dolu yepyeni bir mobil uygulamadır.

Phoenix Enerji: Patentli hidrojen gazı ayrıştırıcısı ile CO gazına su püskürterek hidrojen gazı üretir ve üretilen hidrojeni fabrikada kullanarak ortalama %30 yakıt tasarrufu sağlar.

Gloits: Gerçek zamanlı hassas konumlandırma sistemleri (RTLS) ile personel, nesne, ekipman, araç takibi yapabileceğiniz bir sistemdir.

Uyaz: Döner kanatlı, mini, insansız hava araçlarının (drone), görerek otonom uçmasını sağlayan, uçuş yapay zekası gömülü bir sistemdir.

Roadbuddy: Lastik arayışında olan müşterilerle sohbet ederek doğru lastiği saniyeler içinde bulmasını sağlayan bir chatbot’dur.

Güncel İçerikler