Girişimler için dijital üretim merkezi İTÜ Magnet Fab Tridi kapılarını açtı

İTÜ ARI Teknokent liderliğinde, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle, Türkiye’nin fikirden ürüne dijital süreçlerle yürütülen en kapsamlı dijital üretim merkezi İTÜ Magnet Fab | Tridi, kapılarını bugün bizim de katıldığımız lansmanda açtı. Uzun zamandır ne zaman açılacak diye takip ediyorduk ve bugün girişim ekosistemi ile buluştu.

Üniversite – sanayi iş birliğinin en başarılı örneklerinden biri olacak olan İTÜ Magnet Fab | Tridi’de bir yıl sonunda 1000’den fazla prototipin çıkması, 50’den fazla endüstriyel tasarım projesinin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Merkezde 19 adet üç boyutlu yazıcı, 2 adet lazer kesim makinesi ve 4 adet CNC makinesi yer alıyor.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır: “Bütün gayretimizi bu ekosistemi güçlendirme yönünde sürdürüyoruz” dedi.
  • İTÜ Rektörü ve İTÜ ARI Teknokent YK Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karaca: “İTÜ MAGNET FAB | TRİDİ üretim merkeziyle yeni bir dönemin kapılarını açıyoruz” dedi.

Alanında uzman bir start-up olan Tridi ile iş birliği halinde inovasyon ve sürdürülebilirlik odaklı bir sistem kurgulayan İTÜ ARI Teknokent, bu merkez ile büyük, orta ve küçük ölçekli sanayiden endüstriye, öğrencilerden bireysel kullanıcılara kadar geniş bir kitleye prototipleme ve ön seri üretim süreçlerinde değer yaratmayı hedefliyor.

İTÜ Magnet Fab | Tridi; endüstriyel 3D baskı, silikon kalıplama, lazer kesim, yüzey işlemleri ve tasarım hizmetlerinin yanı sıra üretimin içinde bulunmak isteyenlere kendi kullanabilecekleri bir ortak üretim ve çalışma alanı da sunuyor.

Güncel İçerikler