Factory: Teyit’ten yanlış bilgi sorununu çözme odaklı program

Factory, farklı disiplinlerden katılımcıların yanlış bilgi sorununa inovasyon ve tasarım odaklı çözümler geliştirmek için bir araya geleceği bir ​‘Design Sprint’ programı.

Google Ventures tarafından geliştirilen ve birçok girişimin ürün ve servis geliştirme süreçlerini hızlandırmak için kullandığı design sprint; ​problemi anlamlandırma, çözüm tasarlama, prototip geliştirme, faydalanıcı ile test etme süreçlerinin tümünü kapsayan bütünsel,​yenilikçi bir yöntem.

Yanlış bilgi sorunu sadece internet’in sağladıklarıyla açıklanamayacak çok katmanlı ve karmaşık bir konu ancak internet, bilginin hacmini ve erişim hızını arttırdı. Oluşan bilgi kalabalığı bilgi düzensizliğini de yanında getirdi. İnternetteki bilgi düzensizliğinin en görünür şekillerinden biri ise yanlış bilgi sorunu ve dezenformasyon.

Bu zorlu problem için geliştirilecek çözümlerin de çok katmanlı ve multidisipliner nitelikler gerektirdiği düşüncesi ile ‘Factory’ programı tasarlandı.

Factory internetteki yanlış bilgi sorununun çözümüne katkı sunmak isteyen;

  • alanla ilgili ya da bu alanda kendisini geliştirmeye açık,
  • disiplinlerarası grup çalışmasına yatkın,
  • seyahat engeli bulunmayan,
  • medya, iletişim, yazılım, tasarım ve sosyal bilimlerin farklı disiplinlerinden katılımcıların başvurularına açık.

Problemin çözümü için uzmanlarla bir araya gelecek 60 katılımcının,​ doğrulama alanında inovasyon, teknoloji ve sosyal etki odaklı multidisipliner bir topluluğun parçası olması ve ortaya çıkabilecek çözümleri gerçek uygulamalara dönüştürme fırsatı elde etmesi amaçlanıyor.

teyit.org factory’de geliştirilen çözümlerin uygulamaya geçiş sürecinde veri sağlama, çözümleri gerçek kullanıcılarla buluşturma ve ekipleri ihtiyaçları doğrultusunda destek mekanizmalarına yönlendirme konularında destekler sağlayacak.

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için: ​factory.teyit.org

Güncel İçerikler