Türk girişimcilerin kurduğu Citus Data, Microsoft tarafından satın alındı

Türk girişimcilerin kurduğu açık kaynak yazılım şirketi Citus Data, dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Microsoft tarafından satın alındı. Bu haber ilk olarak Microsoft’un resmi blogundan duyuruldu. Satın almanın finansal açıklaması yapılmadı.

Ayrıca Microsoft Türkiye genel müdürü Murat Kansu da twitter üzerinden bu satın almayı duyurarak, yaşadığı mutluluğu aşağıdaki cümlelerle ifade etti.

Türkiye’nin yazılım pazarında bir dünya oyuncusu olması için attığımız adımlara bugün bir yenisini ekledik. Türkiye’ye duyduğumuz inancın bir göstergesi olarak, Türk girişimcilerin kurduğu yazılım şirketi Citus Data’yı bünyemize katmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.

Citus Data, 2011 yılında Umur Çubukçu, Özgün Ali Erdoğan ve Sumedh Pathak tarafından kuruldu. Merkezi San Francisco’da bulunan şirketin İTÜ ARI Teknokent’te de ofisi bulunuyor.

Citus Data, Microsoft bünyesine dahil olmasının ardından özellikle PostgreSQL adlı veritabanı yönetim sistemi üzerine odaklanacak. Biz de girişimcilerden sizin için daha detaylı bilgi aldığımızda paylaşacağız.

Güncel İçerikler