Instagram ve Messenger mesajları WhatsApp üzerinden yönetilecek

Facebook, her geçen gün uygulamalar içerisinde veya kendi aralarında yenilikler yapmaya devam ediyor. Henüz uygulamaya geçmese de Facebook, kendi uygulamalarının mesajlaşmalarını WhatsApp’ta toplamayı planlıyor.

Son paylaşılan bilgilere göre; Instagram ve Facebook Messenger mesajlaşmalarının WhatsApp‘a entegre edilerek sadece tek uygulama üzerinden takip edilebileceği özellik üzerinde çalışılıyor. Bu planın Mark Zuckerberg projesi olduğu söyleniyor. Dolayısıyla bir kaç tane mesajlaşma kutusu takip edeceğinize artık tek yerden konuşmalarınızı yönetebiliyor olacaksınız.

Bu yeniliğin 2019’un sonunda veya 2020’nin başlarında geleceği söyleniyor. Ancak henüz net bir açıklama yapılmadı. Çünkü öncelikle tüm uygulamalarda bir güncellemeye giderek, hepsi için ortak bağlantı çekirdeği oluşturması bekleniyor. Sonraki adım ise artık bunları bir araya toplamak olacak.

Hem aktif mesajlaşan İnsanların harcadığı zaman azalacak, hem de mesajların yönetimi kolaylaşacak.

Facebook konuyla ilgili; “Yapabileceğimiz en iyi mesajlaşma deneyimlerini oluşturmak istiyoruz; insanlar mesajlaşmanın hızlı, basit, güvenilir ve özel olmasını istiyorlar. Mesajlaşma ürünlerimizden daha fazlasını baştan sona şifreli hale getirmek için çalışıyoruz ve ağ üzerinden arkadaşlarınıza ve ailenize daha kolay ulaşmanın yollarını düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.

Konuyla ilgili yeni gelişmeler oldukça paylaşacağız.

Güncel İçerikler