Veri yönetim platformu Rubrik, 3,3 milyar dolar değerlemeyle 261 milyon dolar yatırım aldı

Bilgi Teknolojileri ekosisteminin her noktasında daha güçlü güvenlik talepleri artıyor. Önümüzdeki yıllarda bu alanda daha başarılı çalışmalar yapmaya odaklanan veri yönetimi girişimi Rubrik, 3,3 milyar dolar değerleme ile 261 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Bugüne kadar toplamda ise aldığı bu E serisi yatırım turuyla birlikte 553 milyon dolar yatırım almış oldu.

Rubrik, şirket içerisinde bulut ve hibrit ağlardaki kurumsal veri yönetimini ve yedekleme işlemlerini sağlıyor. Aldığı bu yatırım turuna Bain Capital yeni katılırken, önceki yatırımcılarından Lightspeed Venture Partners, Greylock Partners, Khosla Ventures ve IVP katıldı. IDC, kendi raporuna göre genel veri yönetimi pazarı büyüklüğünün 48 milyar dolar olarak tahmin ediyor.

Rubrik aldığı bu yatırımı, mevcut veri yönetimi ürünleriyle birlikte daha derinlemesine bir güvenlik ağı oluşturmak ve yine bu alanda yeni teknolojiler üretmek için kullanacak. Bu demek oluyor ki, mevcut ürünlerinin yanı sıra, güvenliği daha üst seviyeye çıkarmak için yeni teknolojiler üretecek.

Kurucu ortak ve CEO’su Bipul Sinha: “Veri kurtarma konusunda gösterdiğimiz yüksek başarı sonucunda müşterilerimiz bizden yeni ürün ve hizmetler talep ediyor.” dedi. Yukarıda da belirttiğimiz gibi yeni ürünlerin sinyalini de vermiş oldu.

Druva, CommVault ve EMC gibi veri yedeklemesi konusunda büyük rakiplerinin olduğunu söyleyen Sinha, Rubrik’in yedekleme ihtiyacını belirleme konusunda çok erken hamleler yaptığını, bu yüzden avantajlı olduğunu da özellikle vurguladı.

Bakalım ilerleyen dönemlerde ne tür gelişmeler olacak, birlikte göreceğiz.

Güncel İçerikler