DogGO: Köpek gezdirme hizmeti veren yerli girişim

Köpek sahibi olmanın keyifli yanları olsa da bazen elimizi taşın alttına koymamız gerekiyor. Siz nasıl her gün evden çıkmak ve gezmek istiyorsunuz. Bu dostlarımızın da buna her gün ihtiyacı oluyor. DogGO, tam da bu ihtiyaca güzel bir çözüm sunuyor.

Köpeklerin sağlıklı olmaları, enerjilerini atabilmeleri ve İnsanlarla daha yakın olmaları için dışarıda günlük olarak gezdirilmeleri gerekiyor. DogGO,  sistem içerisindeki köpek gezdiricileri ile köpeklerinizin 45’er dakikalık günlük yürüyüşler yapmasını sağlıyor. Bunu yaparken de pet sahipleri için aradığı güvenli kişilere de kolayca ulaştırıyor.

Kurucular dahil toplamda 8 kişilik bir ekibe sahip olan DogGO, Mehmet Oğul Gürsoy ve Ömercan Dede tarafından Haziran 2017’de İstanbul’da kuruldu. Mobil uygulaması ise 3 Ocak 2019’da yayına girdi.

Üniversite öğrencileri, ev hanımları için gelir kapısı: DogGO

Çalışmalarına ilk olarak köpek gezdirme sektörünün en yaygın olduğu ilçe Kadıköy’de başlayan girişim, yakında İstanbul’un diğer ilçelerine ihtiyaç durumuna göre sırasıyla açılmayı planlıyor.

Kurucuların üzerlerinde çalılştığı bir diğer konu ise, evde bakım hizmeti. Evinden bir süre iş veya farklı nedenlerden dolayı uzak kalmak zorunda olanlar için ve yanlarına köpek dostlarını alamayacak şekilde çaresiz kalanlar için de, kendi evlerinde bakım hizmeti sunmak istiyor. Ama dediğimiz gibi bu hizmetin üzerinde çalışılıyor. Bununla ilgili bir gelişme olduğunda sizlere ayrıca duyururuz.

DogGO’nun değer önerisi nedir?

“Bu Türkiye’de henüz tam olarak kurumsallaşmış bir sektör değil, amacımız pet sahiplerine güvenilir hizmet sunabilmektir. Ekibimizdeki herkes uzun süredir köpek sahibi, bu tecrübenin köpek sahiplerinin bu hizmeti neden isteyeceğini ve bu hizmetten ne beklediğini doğru bir şekilde yorumlamamıza yardımcı olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden önceliğimiz köpek gezdirmenin güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesidir. Bunun için walkerlarımızla bire bir ofis görüşmesi yapıp, onlara online bir kurs sağlıyoruz; ardından oryantasyona tabi tutarak gezdirmeye dair pratik yaptırıyoruz.İlk gezdirmelerde isteğe göre ücretsiz gerçekleştirilen bir tanışma yürüyüşü yapıyoruz. Bu şekilde hem köpeği tanıyıp onunla en doğru walkerı eşleştiriyoruz, hem de köpek sahibi DogGO’yu tanıyor.

Anlık köpek gezdirme seçeneğimizle acil bir durum karşısında 1 saat içerisinde köpek gezdirme hizmeti sağlayabiliyoruz. Bunun yanında, uygulama üzerinden GPS takibi, anlık fotoğraf talep edebilme gibi özelliklerimiz var. Kaka ve çiş pinleri ile köpek sahibine köpeğinin sağlığıyla ilgili önemli bir veri olan tuvalet durumunu paylaşıyoruz. Yürüyüş sonunda, yürüyüş raporu ile gezdirmenin detaylarını gönderiyoruz. Yürüyüş gelirimizin bir bölümünü sosyal sorumluluk projelerimiz için ayırmaktayız. Şu ana kadar sosyal sorumluluk olarak yaptığımız Kadıköy Belediyesi Barınağı’ndaki Köpek Aktivite Alanı’mız var. Kafamızda belediye ve üniversitelerle birlikte çok yakın zamanda gerçekleştireceğimiz projeler de var.” olarak bu sorumuzu cevaplandırdılar.

DogGO’yu yakından takip ediyoruz. Gelişmeler oldukça sizlerle paylaşacağız.

Güncel İçerikler