Limak Enerji’den girişimciler için hızlandırma: TEA İnovasyon Programı

Türkiye’nin enerji sektörüne odaklanan en kapsamlı açık inovasyon ve girişimcilik destek programı, TEA İnovasyon Programı, Limak Enerji tarafından Mentors Network Turkey iş birliği ile başlatılıyor.

Ülkemizde tematik alanlarda düzenlenen az sayıda girişimcilik destek programı var. Bir çok girişimci çoğu zaman iş fikirlerini sahadan ve sektörden uzak geliştirmeye çalışıyor. Oysa girişimcilerin başarısında, alanındaki büyük şirketlerin desteği çok önemli. Yenilikçi teknolojileri, iş modelleri olan girişimciler ile o sektördeki büyük bir şirketin bilgi birikimi, saha deneyimi, uzman ekipleri ve diğer kaynakları bir araya geldiğinde çok daha uygulanabilir ve başarı potansiyeli yüksek girişimler ortaya çıkıyor.

TEA İnovasyon Programı’nda Limak Enerji, sektördeki know-how, deneyim ve kaynaklarını yarının teknolojilerini ve iş modellerini geliştirmek isteyen girişimci adayları ve girişimcilerle paylaşacak. İnovasyon ve girişimcilik alanında birçok programı başarıyla yürüten Mentors Network Turkey ise her aşamadaki yenilikçi girişimler için iş modeli ve iş geliştirme deneyimini, bu program kapsamında eğitim ve mentorluklar ile destekleyecek.

Son başvuru: 20 Ocak 2019

Detaylı bilgi ve başvuruturkiyeninenerjiakademisi.com

TEA İnovasyon Programı’na kimler katılabilir?

Program, enerji sektörü ile ilgili her alana yönelik fikir, çözüm ve teknolojisi olanların katılımına açık. Farklı aşamalardaki girişimci, startup ya da şirketlerin yanı sıra, girişimci adayları da başvurabilir. Bu alana yönelik bir teknolojisi olup ticarileştirme desteğine ihtiyacı olan akademisyen ve uzmanların da katılımı bekleniyor. Doğrudan enerji sektöründe kullanılabilecek çözümler olabileceği gibi bu sektöre uyarlanabilecek yazılım, yapay zeka, blockchain, siber güvenlik, IOT gibi teknolojiler de programın ilgi alanlarına giriyor.

Programda Sağlanan Destekler

Programa kabul edilen tüm takımların ihtiyaçları analiz edilerek verilecek destekler her ekibin ihtiyaçlarına göre özelleştirilecek. Çoğu programda olduğu gibi “one size fits all” bir yaklaşım olmayacak. Dolayısıyla erken dönemde çözüm geliştirme aşamasından, belli olgunluğa ulaşmış şirketlere kadar katılıma açık bir program.

Programda ihtiyaçlara özelleştirilmiş eğitimlerin yanı sıra iş geliştirme, ölçeklenme ve diğer gerekli konularda mentorluk destekleri sağlanacak. Ayrıca programa katılanlar Limak Enerji yönetici ve uzmanları ile birebir çalışma imkanının yanı sıra uygun iş modellerinde sahada uygulama yapma şansına da sahip olacaklar. Katılımcılar program boyunca ve sonrasında Limak Enerji ile işbirliği fırsatları, uzun vadeli ortaklıklar ve uygun aşamaya gelinmesi halinde yatırım almaya kadar gidebilecek imkanlara erişebilecekler.

Güncel İçerikler