EvdekiBakıcım’dan yeni ürün: EvdekiBakıcım Kurumsal

EvdekiBakıcım, bugün iş dünyasına yönelik yeni ürününü açıkladı. EvdekiBakıcım Kurumsal, insan kaynaklarına inovatif bir yan hak sağlarken, çalışanların en büyük sorunlarından biri olan güvenilir bakıcı bulma problemini de ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Çocuk bakımı iş dünyasını etkiliyor

Kaliteli çocuk bakım hizmetlerine erişen çalışanların morali ve sadakati artıyor. Ancak çalışanlar doğru bir bakıcı bulamadığında bundan ailenin yanında Türkiye’nin iş dünyası da etkileniyor ve yaşanan aksaklıklar yüzünden yıllık 1 milyar TL üzerinde bir ekonomik kayıp ortaya çıkıyor.

Yaklaşık 500 çalışanı olan bir firma, ev hizmetleri sorunu yüzünden yılda 100.000 saat iş gücü kaybı yaşıyor. Bakıcı sorunu sadece çalışanlar için değil, iş verenler için de büyük bir problem teşkil ediyor.

EvdekiBakıcım Kurumsal ürünü sayesinde çalışanların bakıcı bulma ve yönetme konusunda harcadığı zamanı 90% azaltarak çok ciddi bir tasarruf sağladığını belirten EvdekiBakıcım CEO’su Miraç Bal, “Çocuk bakım hizmetlerinin yüksek kalitede, uygun fiyatta ve aileler için erişilebilir olması, ülkemizin, rekabetçi ve ekonomik olarak uygulanabilir bir işgücü modeli oluşturmasını sağlıyor” diyor.

Köpek bakıcısı ve ev temizliği de geliyor

Çalışanlar şu an ücretsiz ilan vererek yatılı ve gündüzlü çalışan çocuk ve yaşlı bakıcıları bulabiliyorlar. Oyun ablası hizmetinden de çok farklı şekillerde faydalanabiliyorlar. Mesela aile akşam sevdiği bir programı izlerken oyun ablası çocuklarla ilgileniyor veya doğum günü etkinliğinde yine tecrübeli oyun ablaları çocuklarla beraber keyifli zaman geçiriyor. Ayrıca oyun ablaları, çocukların okul sonrası bakımı ile ilgilenerek ailelere büyük destek oluyor. Mart ayı itibariyle de köpek bakıcısı ve ev temizliği hizmetlerini de devreye alacak olan ekip, çalışanların tüm ev hizmetleri ihtiyacını EvdekiBakıcım Kurumsal ile karşılıyor olacak.

EvdekiBakıcım’ın aileleri ile yaptığı araştırmaya göre, altı aylık bir süre zarfında çalışan ailelerin yüzde 65’i çocuk bakımında oluşan aksaklıklar yüzünden ortalama 3,2 gün izin almış. Yüzde 80’i de aynı konu yüzünden iş takvimlerini en az 5 kere değiştirmek zorunda kalmışlar.

Güncel İçerikler