Android oyunlar için abonelik sistemi sunan AppButiq, ilk yatırımını aldı

Aylık belli bir üyelik ücretiyle istenildiği kadar içeriğe erişim imkanı veren Netflix ve Spotify modeli ile çalışan yerli girişim AppButiq, 2017 yılının Eylül ayında yayına girmişti.

Oyun severlerin talepleri ve kullanıcı deneyimleri göz önüne alınarak tasarlanan AppButiq ile mobil oyun severler, binlerce lira değerindeki 450’den fazla Android oyunu, Android işletim sistemli mobil cihazlarına indirip sınırsızca oynayabilme imkanı yakalıyor.

Bu oyunlar için aylık üyelik dışında ekstra hiç bir ücret ödenmiyor, ayrıca reklam gösterimi ve uygulama içi satın alma da yok.

Girişimci, startup ve kobilere verdikleri destekler ile bilinen Actuate firmasının kurucusu Zeynep Sarılar, AppButiq ile bir süredir yaptığı görüşmeler sonucunda, platforma yatırım kararı aldı ve 25 Aralık 2018 tarihinde girişime yatırım yaptı. Yatırımla ilgili değerleme veya miktar henüz açıklanmadı.

Bununla ilgili Actuate, yönetici ortağı Zeynep Sarılar, “AppButiq platformuna ve iş modeline inancımız sonsuz. Bu işbirliği ile Türkiye mobil oyun sektörüne güçlü bir giriş yaptığımızı düşünüyoruz’” dedi.

AppButiq kurucusu Zerrin Yerlikaya ise Actuate’ten alınan yatırımın finansal kısmının platformun teknik olarak geliştirilmesi, yeni ödeme opsiyonlarının eklenmesi açısından çok kıymetli olduğunu ancak, Actuate’in sağlayacağı mentorluk tarafının kendilerini daha çok heyecanlandırdığını belirtti.

Güncel İçerikler