Google Asistan Türkçe dil desteğiyle iOS için yayınlandı

Google’ın ilk kez Mayıs 2016’da duyurusunu gerçekleştirdiği akıllı asistanı Google Asistan için Türkçe dil desteği geçtiğimiz aylarda sunulmuştu. Birçok teknoloji yayınının “en iyi akıllı sanal asistan” olarak nitelendirdiği Google Asistan, Android cihazlar için kullanılabilir olmasının ardından iOS için yayınlandı. Google’ın akıllı asistanı Google Asistan artık Türkçe dil desteğiyle uyumlu Apple iPhone, iPad ve iPod modelleriyle de kullanılabiliyor.

Google Asistan uygulaması her ne kadar iOS için de temel yeteneklerini sunsa da Google’ın kendi platformu Android’te olduğu gibi Apple cihazlarıyla entegre bir şekilde çalışmıyor. Örneğin Android cihazlarda Google Asistan, “Ok Googlesesli komutuyla devreye girerken iOS için uygulamayı bu şekilde çağırmak mümkün değil. Yine de Apple’ın akıllı asistanı Siri‘ye “Google Asistan’ı aç” diyerek Google’ın akıllı asistanını iOS cihazınızda sesli bir şekilde çalıştırabilirsiniz.

Google Asistan uygulaması hangi avantajları sunuyor?

Google Asistan’ı kullanarak diğer Google hesaplarına girdiğiniz bilgilerinize erişerek birçok bilgiyi sesli olarak edinebilirsiniz. Örneğin hava durumunun nasıl olduğuna, uçuşunuzun saat kaçta olduğuna, belli bir konumda çektiğiniz fotoğraflara, takvim bilgilerinize ve diğer birçok bilgiye Google Asistan’dan sesli komutlarla erişebilirsiniz.

Bununla birlikte tüm akıllı sanal asistanlar gibi Türkiye için de yerelleştirme çalışmaları yapılan Google Asistan ile kısa bir sohbet etmeniz, ondan fıkra anlatmasını istemeniz ya da diğer temel bilgilere ulaşmanız mümkün. Üstelik Google’ın özenli çalışmasıyla birlikte Google Asistan, diğer rakiplerine göre Türkçe metinleri daha iyi seslendiriyor ve çok daha kapsamlı bir destek sunuyor.

Güncel İçerikler