Turkcell, hotspot özelliğiyle veri paylaşımında önemli değişikliğe gidiyor

Bir süredir önce sosyal medya kullanıcılarının paylaşımları, ardından Turkcell’in müşterilerine yaptığı bilgilendirmeler 15 Ocak 2019 tarihinden itibaren hotspot ya da diğer bir değişle akıllı telefondan farklı cihazlar için internet paylaşımı özelliğinin ücretli olacağını gösteriyordu.

Turkcell, ortaya atılan iddialar üzerine sessizliğini sürdürürken diğer telekom operatörlerinden bazıları kendi kullanıcıları için bu özelliğin ücretsiz olduğunu, her zaman da ücretsiz kalacağını dile getirmişti. Müşterilerin bu açıklamalar üzerine tepki göstermesi ve çeşitli medya platformlarının da konuyu dile getirmesiyle birlikte Turkcell, konuya ilişkin ilk basın açıklamasını yayınladı.

İnternet paylaşımı “Hızlı Giriş” özelliğiyle birlikte ücretsiz kalmaya devam ececek

Yayınladığı basın bülteninde Turkcell’in hotspot kullanımını ücretli hale getirmeyeceğini ancak çeşitli güvenlik önemleri için değişiklikler yapacağını belirten şirket, paylaşılan internete bağlanan cihazlar üzerinden açılacak ekranda kullanıcıların “Hızlı Giriş” özelliğini kullanarak Turkcell kullanıcı hesaplarına girmesi gerekeceğini belirtti. Bu özellikle birlikte kullanıcılar, paylaşılan internete bağlanırken kimlik doğrulaması gerçekleştirecek ve bağlantıyı kendi istekleri dahilinde yaptıklarını onaylayacak.

Paylaştığı bültende bazı Turkcell müşterilerinin internet paylaşımında gerçekleşen veri tüketimini takip edemediği için şikayetçi olduğunu ve üçüncü kişilerin bağlanması konusunda müşterilerinin endişesi olduğunu söyleyen Turkcell, “Hızlı Giriş” özelliğini internet paylaşımına getirerek bu bağlantıları daha güvenli hale getireceğini aktarıyor.

Hangi durumlarda internet paylaşımı ücreti uygulanacak?

Her ne kadar Turkcell müşterileri, internet paylaşımı esnasında “Hızlı Giriş” özelliğini kullanarak Turkcell hesaplarına giriş yaptıkları takdirde ek ücret talep edilmeyecek olsa da kullanıcılar hesaplarına giriş yapmadığı takdirde interneti paylaşan kişinin faturasına 9 TL ücret yansıtılacak. Bu ücretin yansıtılmasıyla birlikte hediye edilen 2 GB’lık veri paylaşım paketi devreye girecek ve bağlanan cihazlar üzerinden ilk etapta 2 GB’lık paketteki veri tüketilecek. 2 GB veri kullanımının ardından tekrar kullanıcılar, ek ücret ödemeden mevcut veri paketlerinden internet paylaşımı yapmaya devam edebilecek.

Güncel İçerikler