Fincube: QNB Finansbank’tan girişimler için yeni kuluçka ve hızlandırma programı

Fincube, QNB Finansbank tarafından yenilikçi girişimleri desteklemek adına hayata geçirilmiş bir kuluçka merkezi ve hızlandırma programıdır.

Fikirlerin sürdürülebilir iş modellerine dönüşmesine destek olmak, Türkiye ve dünyadaki ekosistemlerde varlığını göstermeye başlayan girişimlerle birlikte çalışarak hem onların büyümesine yardımcı olmak hem de banka ile farklı şekillerde iş birliği yolları aramaya yönelik kurulmuş bir programdır.

QNB Finansbank’ın İstanbul Levent’teki kristal kulesinde yer alan Fincube, girişimcilerin başvurularını bekliyor.

Yenilikçi ve ölçeklenebilir bir iş modeli olan, iş fikrini geliştirmek ve başarıya ulaştırmak için elinden geleni yapmaya adamış, yetkin bir ekibi bulunan, şirketleşmiş ya da şirketleşmemiş tüm girişimler Fincube‘e başvurabilir. Başvurmanız için herhangi bir sektör kısıtlaması bulunmuyor.

Fincube, girişimcilere neler sunuyor?

5 bin dolara kadar maddi destek, ofis, mentorluk, Yurtdışında hızlı ölçeklenebilmen için fuar ve konferanslara katılma fırsatı, teknik altyapı ile yazılım ve bulut desteği, kedef kitlene ulaşabilmen için pazarlama ve reklam desteği, hukuk ve muhasebe gibi teknik konularda danışmanlık alma vb. imkanlar sunuyor.

Not: Girişimden hisse talep etmiyor.

Program, hızlandırma dönemi sonunda uygun aşamaya gelen girişimlerin ilgili iş birimleri ile PoC çalışmalarını gerçekleştirmelerini bekliyor. Program sonunda belirli dönemlerde gerçekleştirilecek demo günlerinde girişimlerle banka üst yönetimi ve Türkiye ekosisteminin önemli yatırımcılarını bir araya getirerek bir sonraki adıma geçmelerine yardımcı olmak istiyor.

Hızlandırma programı yöneticisi Özge Öz: “Vazgeçmek nedir bilmeyen ve hızlı büyümek isteyen girişimcileri bekliyoruz.” dedi

Fincube Program süreci

Fincube‘e dahil olan girişimler ile 1+3 ay olmak üzere toplam 4 ay boyunca programda kalıyor. İlk bir ayı karşılıklı deneme süresi olarak konumlandırıyor. Bu süre sonunda yola devam etme kararı alınan girişimlerle 3 ay daha çalışmaya devam edilecek.

4 aylık süre sonunda girişimlere, banka içinde gerçekleştirilecek bir etkinlikte üst yönetime sunum yapma fırsatı sağlanacak. Ardından da yapılacak olan Demo Day’de girişimler, katettikleri gelişimi, yatırımcılar ve ekosistemin paydaşlarından oluşan bir kitleye sunacaklar.

Programı tamamlayan girişimlerin büyüdüğünü ve başarılı olduklarını görmek Fincube için de önemli. Bu nedenle program sonrasında da girişimlerle düzenli olarak iletişimde kalınacak.

Bu yeni açılan girişim hızlandırma ve kuluçka programıyla ilgili sorularınız varsa, yorum olarak yazabilirsiniz.

Güncel İçerikler