İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü 2018 kazananları belli oldu

2016 yılında hayata veda eden Türk sanayinin duayenlerinden ve aynı zamanda önde gelen girişimci ve hayırseverlerinden Kale Grubu Kurucusu merhum İbrahim Bodur’un anısını ve değerlerini yaşatmak amacıyla, Kale Grubu ve proje ortağı, dünyanın ilk ve en geniş sosyal girişimci ağı Ashoka Türkiye tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü’nün kazananları belli oldu.

“Sosyal girişimciler, geleceğe dair umut ve güven aşılıyor”

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü’nü kazanan sosyal girişimcilere 50.000 TL‘lik ödülün yanı sıra, Türkiye’nin ilk çağdaş seramik sanatçısı Füreya Koral’ın öğrencilerinden, ödül gecesinde de hazır bulunan seramik sanatçısı M. Tüzüm Kızılcan’ın imzasını taşıyan seramik tohum heykeli hediye edildi.

Erken Aşama kategorisinin kazananı “Anlatan Eller”,

Sosyal medya ve diğer online araçları kullanarak işitme engelli ve sağır bireylere Türk İşaret Dili (TİD) destekli eğitim veriyor.

Anlatan Eller

İleri Aşama kategorisinin kazananı “E-Bursum”,

Bugüne kadar 250 bin öğrenciye 15 milyon TL burs dağıtılmasını sağlayan, online burs platformu.

E-Bursum

İş Birliği kategorisinin kazananı ise “Türkiye’nin Kadın Balıkçıları” oldu.

Türkiye’deki tüm balıkçı kooperatiflerini bir araya getiriyor.

Türkiye’nin Kadın Balıkçıları

Törende konuşan Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, “Sorumlu ve duyarlı liderlik anlayışımız doğrultusunda, Kale Grubu olarak özgün işleri yapmak, yaratıcı ve ilham verici işlerin içerisinde olmak ve buna hevesli olan kişileri cesaretlendirmek için çalışıyoruz. İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü ile desteklediğimiz sosyal girişimciler de bu anlayışın bir parçasını oluşturuyor” dedi.

Kazananlar Kale Ailesi’nin bir parçası

Kale Grubu, İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü’nün kazananları ile arasındaki bağı koruyarak hepsini Kale Ailesi’nin bir parçası haline getiriyor. 2017 yılının kazananları ile Kale Grubu, İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü ile başlayan iş birliklerini ileri taşımak için çalışmalarda bulundu. Örneğin, Köy Okulları Değişim Ağı KODA ile Çanakkale’de bir saha ziyareti yapılarak bölgedeki köy okullarında gerçekleşebilecek faaliyetler değerlendirildi. Geçtiğimiz yılın birincisi Otsimo ile Ashoka Fellow’u seçilen Hasan Zafer Elcik’in, Türkiye’den küresel Ashoka Fellowship ağına katılan üç sosyal girişimciden biri olduğunun açıklandığı gecede Kale Ailesi de Elcik’in yanındaydı.

Güncel İçerikler