Amazon büyük ölçekli mağazalar için kasiyersiz sistemini test ediyor

Amazon büyük ölçekli mağazalarda kullanılmak üzere kasasız ödeme teknolojisi test ediyor. Seatle, Chicago, San Francisco ve yakında New York şehirlerinde raflara yerleştirilen ağırlık sensörleri ve satın alma işlemlerini izlemek için kameralar ile kasasız alışveriş sistemi hayata geçiriliyor.

Amazon ilk etapta kendi ürünleri için geçerli olacak bu sistemi ABD’deki hacmini büyütmek ve pazardaki rakiplerini geri bırakmak için daha geniş bir alana yaymaya karar verdi. Amazon sahip olduğu sistemiyle Walmart, Target’s Ships, Instacart gibi rakip teslimat hizmetleriyle meydan okuyor.

Kasasız sistem için boyut,şekil ve ağırlık değiştiğinde neler olacağı merak edilen kısımlarını oluşturuyor. 34.000 ürün barındıran mağazalar düşünüldüğünde kasiyersiz sistem ile yönetmek zor bir durum olabilir.

Fakat sistem iyileştirildiğinde Instacart ve Shipt gibi mağazalardan sipariş vermek, stok düzeylerinin market rafları ile eşleşmemesi ve müşterilerin kasada zaman harcaması sorunlarına çözüm sağlamış olacak. Daha uzun vadede Amazon Go teknolojisi ile de çözüm geliştirilebilir.

Kasasız sistemleri hayata geçiren tek mağaza tabiki Amazon değil, Walmart Scan-and-go uygulamasını mağazalarında kullanıma sunmak için çalışmalarını sürdürüyor ayrıca test sürecini de bitirdi.

Güncel İçerikler