Ericsson, TÜBİTAK desteğiyle Ericsson Araştırma Türkiye Laboratuvarı’nı kurdu

Ericsson, önümüzdeki 5 ila 10 yıl içinde global endüstriyi şekillendirecek teknolojileri üretmek üzere hayata geçirdiği küresel araştırma laboratuvarlarının 11’incisini Türkiye’de kurdu. TÜBİTAK iş birliği ile hayata geçen proje ile Türkiye’yi küresel teknoloji üslerinden biri olması konusunda destek veriyor.

Ericsson Araştırma Türkiye Laboratuvarı, Türk araştırmacılara yeni uluslararası patent ve araştırma yayınlama fırsatı sunarak, küresel ölçekteki araştırma ve standartlara doğrudan katkıda bulunacak.

Ericsson Araştırma Türkiye Laboratuvarı, TÜBİTAK’ın ‘TEYDEB 1515 – Öncül Ar-Ge Laboratuvarları Destekleme Programı’nı kapsamında hayata geçiyor. TÜBİTAK, 2014 yılında kendi alanlarında lider Ar-Ge odaklı şirketlerin, Türkiye’de Ar-Ge laboratuvarı kurmasını veya mevcut yapılarını geliştirmesini desteklemek amacıyla, ‘TEYDEB 1515 – Öncül Ar-Ge Laboratuvarları Destekleme Programı’nı başlatmıştı. Ericsson Araştırma Türkiye Laboratuvarı, Türkiye bilgi teknolojileri ve iletişim sektöründe bu program kapsamında desteklenen ilk araştırma laboratuvarı olma özelliğine sahip.

Ericsson Araştırma, önümüzdeki 5-10 yıl içinde global endüstriyi yeniden şekillendirecek inovatif sistem konseptleri ve patentlenebilir teknolojileri geliştirerek, standardizasyona öncülük eden küresel bir araştırma organizasyonu. Bugüne kadar 4 kıtada 10 ülkede çalışmalarını sürdüren organizasyon, Türkiye’deki laboratuvar ile bu sayıyı 11’e yükseltti.

Konuyla ilgili yorum yapan Ericsson Orta Doğu ve Afrika Başkanı Rafiah Ibrahim şunları söyledi: “Dünya çapında faaliyet gösterecek 11’inci ülke olarak Türkiye’de açtığımız Ericsson Araştırma Laboratuvarı ile önemli bir adım daha atıyoruz. Bu açılış, Türkiye’nin inovasyonunun, girişimci ruhunun ve sahip olduğu büyük yeteneklerin başarısını temsil ediyor. Bu laboratuvarın getireceği fırsatları değerlendirmek üzere yerel ortaklarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”

Aralarında üniversitelerin de bulunduğu 70’ten fazla yerel kurumla işbirliği yapan Ericsson Türkiye, 140 Ar-Ge projesi yürütüyor.

Güncel İçerikler