Çiçekçiler için çevrimiçi pazar yeri oluşturan Floom, 2.5 milyon dolar yatırım aldı

Çiçekçiler için online pazar yeri ve SaaS oluşturan Floom, Fistminute Capital liderliğindeki turda 2,5 milyon dolar yatırım aldı.

Günümüzde online pazarda yer edinmeyen her sektör yok olmayı kabul etmiş sayılabilir bu yüzden internette görünürlüğünü arttırmak kazanç oranını da aynı oranda artmayı sağlıyor. Floom da bu pazarda çiçekçilerin online olarak yer almalarını sağlıyor.

Floom, 2016 yılında 31 yaşındaki Lana Elie tarafından kuruldu ve bağımsız çiçekçilerin kazançlarını arttırmayı amaçlıyor. Aslında Floom çiçekçileri sadece dijital platforma taşımıyor bunun yanında müşterilere özel buketler hazırlanması için Saas hizmeti de sunuyor. Floom’u rakiplerinden ayıran en çarpıcı özelliği de bu SaaS hizmeti.

Müşterilerini Florist olarak nitelendiren Floom, rakipleri gibi stok oluşturmadan teslimat sağlıyor. Aynı zamada Floristlere çevrimiçi olarak buket tasarlayan ve sunan Etsy benzeri bir kullanıcı arayüzü sunuyor.

Floom’ın sadece bir çiçek teslimat hizmeti değil bir teknoloji şirketi olduğunu söyleyen Floom kurucusu Elie, “Bir problemi çözmek istedim, tüm şehirlerdeki potansiyel müşterilerin buketleri özenle tasarlayan çiçekçilerle buluşmasını ve sorunsuz şekilde gönderilmesini sağlamak istedim.” diyor.

Herşeyin dijital olarak satıldığı ve yer edindiği bir dünyada dijital pazarda yer edinmeyen çiçekçilerin rekabet şansı da çok düşük. Bu yüzden Floom çiçekçilik için yeni bir ağ aracı olma niteliğine sahip.

Güncel İçerikler