Hepsiburada, Black Friday verilerini açıkladı

Hepsiburada, gelenekselleşen Black Friday’da 15.000 iş ortağıyla birlikte 410 milyon TL’lik rekor bir ciroya imza attı. Gerçekleştirilen hacim ile devlete 57 milyon TL tutarında KDV katkısı sağlanan bu günde, ülke ekonomisine ve ailelerin bütçesine de büyük katkı sağlandı.

Black Friday’de alışverişlerin %60’dan fazlası Anadolu’dan gerçekleşirken; İstanbul, Ankara ve İzmir, Bursa, Kocaeli’nin ardından en çok alışveriş yapılan 12 il Gaziantep, Antalya, Konya, Adana Mersin, Muğla, Hatay, Tekirdağ, Balıkesir, Manisa, Eskişehir, Diyarbakır oldu.

Black Friday Türkiye sınırlarını da aşarak Türkiye’deki e-ticaret sektörüne hareketlilik getirdi. Türkiye’nin ardından Black Friday alışverişlerinin en çok yapıldığı ülkeler sırasıyla Azerbaycan, Kıbrıs, Almanya, İngiltere, ABD, Ukrayna ve Rusya olarak gerçekleşti.

Black Friday’in Yıldızları

Yılın bu en avantajlı gününde elektronik ve elektrikli ürünler dışında en fazla tercih edilen ürünler; sinema bileti, bakım kremleri, kitap, temizlik malzemeleri, bebek pedi ve bezleri, çay, online eğitim paketi, tuvalet kağıdı, kedi kumu, motor yağı, diş macunu, parfüm, kol saatleri, giyim ürünleri, kış lastiği oldu.

Elektronik ve elektrikli ürünlerde ise; USB bellek, ütü, şarjlı diş fırçası, oyun konsolu, dizüstü bilgisayar, akıllı saat/bileklik, cep telefonu, kahve makinesi, elektrikli şofben, elektrikli süpürge, tost makinesi, kulaklık ve uydu alıcı en çok talep gören ürünler oldu.

Black Friday’da başı çeken kategoriler, Anne-Bebek Oyuncak, Kitap-Film-Müzik, Sağlık ve Güzellik, Temel Tüketim, Ev Elektroniği ve Beyaz Eşya, Bilgisayar, Cep Telefonu ve Moda olarak gerçekleşti.

Black Friday’de İlk’ler İlk 6 Saatte Tükendi

Black Friday’de, Türkiye eticaret tarihinin tek kalemdeki en büyük satışı o güne özel satışa sunulan konut projesiyle gerçekleşti. Ayrıca eticarette ilk defa arsa satışına Black Friday günü imza atıldı.

Black Friday’nın sürpriz ürünleri olan; farklı bütçe ve ihtiyaçlara uygun çeşitli daire seçenekleri, otomobil, motosiklet, uçak, jet ski, pizza, hamburger, sinema menüleri ve spor antrenman paketi üyelikleri de büyük ilgi gördü. Yoğun talep sayesinde Black Friday’ya özel ürünler ilk 6 saatte tükendi.

Güncel İçerikler