Audi, Italdesign ve Airbus’ın ortak çalışması: Uçan taksiler

Alman otomobil markası Audi, Airbus ve Italdesign şirketleri geçtiğimiz günlerde gelecekte ki vizyonlarının ortak bir ürünü olan uçan taksi konseptini Amsterdam’da gerçekleşen Drone Haftası’nda tanıttılar. Daha açık olmak gerekirse şirketlerin gösterdiği “Pop.Up Next” prototipi, istenilen varış noktasına uçabilecek otonom elektrikli bir araç gibi düşünülebilir fakat 1:4 ölçekli bu model, henüz bir insanı içine alabilecek kadar büyük değil.

Şirketlere göre gelecekte yükselmeye eğilimli bu projenin hayata geçmesi belki de bir 10 yıl kadar uzakta. Dr. Bernd Martens ,Audi’nin kaynak&bilgi teknolojileri için yönetim kurulu üyesi, gelecekte gittikçe daha fazla insanın şehirlere taşınacağını ve yine daha fazla insanın cep telefonu kullanmaya başlayacağını bu yüzden de eğer karayolları ve hava sahası arasındaki trafiği düzenleyebilirlerse robot taksilerin çocuklar, yaşı ilerlemiş insanlar ya da ehliyeti olmayan kişiler tarafından kullanışlı bulunacağını söyledi. Böylelikle hem insan hem de şehir hayatı için eşit miktarda bir fayda sağlanacağını belirtti.

Audi, Airbus’a bağlı Voom işbirliğinde Güney Amerika’da yaptığı testler ile gelen talepler üzerine gerçekleşecek uçuşların nasıl olabileceğini öğrenmeye çalışıyor. Eğer varış noktasında hazır bir audi varsa, müşteriler Meksiko ya da Sao Paulo’da helikopter uçuşları için rezervasyon yaptırabiliyor.

Dr. Martens “Bu tarzda ki servisler müşterilerimizin ihtiyaçlarını daha iyi anlamamızda bize yardımcı oluyor. Çünkü gelecekte uçan taksiler farklı türde ki birçok şehir sakinine hitap edecek. Pop.up ile aynı zamanda teknik olarak mümkün olabilecek sınırları keşfediyoruz. Bir sonraki adımımız ise uçuş ve sürüş için tam boyutlu bir prototip oluşturmak.” diye belirtti.

Süreçte ki farklı adımları gösteren videonun tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Güncel İçerikler