Mehmet Zorlu Vakfı’nın düzenlediği MZV Gençlik Zirvesi, üçüncü yılını geride bıraktı

Mehmet Zorlu Vakfı’nın gençlerin 21. yüzyılın gerektirdiği beceri ve yetkinlikler ile donanmalarına destek vermek amacıyla düzenlediği ‘21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı’nın ayrılmaz bir parçası olarak her yıl Kasım ayının üçüncü haftası düzenlediği ‘Mehmet Zorlu Vakfı (MZV) Gençlik Zirvesi’, 2.500’ü aşkın lise ve üniversite öğrencisinin katılımıyla 25 Kasım Pazar günü Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirildi. Türkiye’de, bu kadar çok sayıda alanında uzman ve önemli ismi aynı mekânda, tüm gün bir araya getiren, gençlerin kariyer ve geleceklerine odaklı nadir etkinliklerden biri olan ‘MZV Gençlik Zirvesi’, üçüncü yılında da ilham veren konuşmacılar ve ilgi çeken performanslar ile gençlerin gönlünü fethetti.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Olgun Zorlu: “Dünya, tarihinin hiçbir döneminde olmadığı kadar hızlı bir şekilde değişiyor. Bizler de kendimizi bu değişime adapte etmeliyiz”

Zirve’nin açılış konuşmasını yapan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Olgun Zorlu “Dünyanın artık bilgi toplumunun da ötesine geçmek üzere olduğunu ifade eden Olgun Zorlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünya, tarihinin hiçbir döneminde olmadığı kadar hızlı bir şekilde değişiyor. Bizler de kendimizi bu değişime adapte etmeliyiz. Vakıf bünyesinde yaptığımız tüm çalışmalarla amacımız; gençlerin değişen bu dünyaya hazırlamak; ülkemize ve ülkemizin geleceği gençlerimize katkıda bulunmak. Zorlu Grubu olarak geleceğimiz olan gençlerimize güveniyor, sürdürülebilir bir dünya hayalini; gençlerimizin hayata geçireceğine inanıyoruz.”

Prof. Dr. Erhan Erkut: “21. Yüzyıla, 19. yüzyılın metotlarıyla hazırlanamayız

MZV Gençlik Zirvesi’nin moderatörlüğünü yapan Prof. Dr. Erhan Erkut, Zirve’nin açılışında yaptığı konuşmada, “21. yüzyıla, 19. yüzyılın metotlarıyla hazırlanamayız. 21. yüzyıl yetkinlikleri eğitim programını da bu sebeple başlattık. Programımıza o kadar yoğun ilgi oldu ki, eğitimlerimizi gelecek yıl MVZ bursiyerleri dışındaki öğrencilere de açacağız.MZV Gençlik Zirvesi’ni de bu eğitimin bir parçası olarak gerçekleştiriyoruz. İlk yıl 700 kişi başvurdu. İkinci yıl 7 bin 500 kayıt gerçekleşti ve 2500 kişi katıldı, 4 bin kişi de canlı izledi. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Zirve’de salonumuz doldu taştı. Gençlerimizin bu ilgisi bizi gelecek adına daha da umutlandırıyor” dedi. Konuşmasında gençlere sürekli öğrenme süreci içinde olmaları gerektiğinin altını çizen Erkut önerilerini şöyle sürdürdü: ‘Kendi kendinizin mentoru koçu olun. Yola çıkmak için öncelikle özgüven şart. Otonomi çok önemli. Artık siz karar vereceksiniz, başkaları değil. Çünkü tek hayatınız var ve bunu yaşayın.’

imece’den destek alan takımlar sosyal girişimlerini gençlerle paylaştı

Zorlu Holding’in kurucu ortaklarından olduğu sosyal inovasyon platformu imece’de destek alan takımlardan TOYİ, Kızlar Sahada Akademi ve Hayal Gücü Merkezi, sosyal girişimlerini MZV Gençlik Zirvesi’nde paylaştı. Zorlu Holding’in desteği ile imece’nin Türkiye’de etki yatırımcılığının önünü açtığını dile getiren takımlar; sürdürülebilir, yenilikçi ve değer yaratan sosyal girişimciliğin toplumsal meselelerin çözümüne ciddi katkılar sağlayabileceğini söylediler. imece olmasa kendilerinin de sosyal girişimciliğe bu kadar kolay adım atamayacaklarını dile getiren takımlar, sosyal girişimciliğin 360 derecelik bir bakış açısıyla değerlendirilmesini ve para kazanmanın değil hayallerinin peşinden giden sosyal girişimcilerin daha fazla desteklenmesi gerektiğini söylediler.

Güncel İçerikler