ESL Türkiye CS:GO Şampiyonu Arena Bulls oldu

Arena Bilgisayar’ın Espor kulübü Arena Bulls, Intel ESL Türkiye CS:GO Ligi’nde Türkiye Şampiyonu oldu. Yılın ikinci yarısında başlayan turnuvayı 228 takım arasından sıyrılarak kazanan Arena Bulls, 2019 yılında düzenlenecek Avrupa elemelerinde Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı

Türkiye’de 228 takımın katıldığı elemelerden gelerek 7 haftalık lig mücadelesi sonunda adını finale yazdırmayı başaran Arena Bulls, Volkswagen Arena’da düzenlenen finalde Royal Bandi̇ts takımına karşı 2-0’lık skorla şampiyonluğa uzandı. Arena Bulls, 2019’da düzenlenecek Avrupa finalinde Türkiye’yi temsil edecek.

Dijital dünyanın yeni tutkusu

Oyuncu dünyası alanında büyüyen ve Türkiye’deki oyun meraklılarını dünyanın önde gelen markalarıyla buluşturan Arena Bilgisayar, dijital dünyanın yeni tutkusu olan Espor’da 2018’in ikinci çeyreğinde Arena Bulls’u kurmuştu. Kulüp, kısa sürede önemli bir performans göstererek CS:GO takımıyla ESL Türkiye Şampiyonası’nda adına finallere yazdırarak kupayı kaldırdı. Tecrübeli ve genç oyunculardan oluşan takımın yeni hedefi öncelikle Avrupa elemeleri, daha sonra Major finallerine katılmak olacak.

Yeni takımlar kuruyor

Arena Pazarlama Direktörü Deniz Aktan, şimdilik CS:GO turnuvalarında yer alan kulübün gelecekte Pubg, Fortnite ve Zula turnuvalarına yeni takımlarıyla katılacağını söyledi. Şu anda 6 kişiden oluşan ekip, 2019 yılında yeni takımlarla beraber 25 kişiye ulaşacak. Her sezon Espor’a ilginin katlanarak arttığını belirten Deniz Aktan, “Geçen yıl 3.500 kişinin izlediği turnuvayı bu yıl online olarak 6 bin, Volkswagen Arena’da ise 2 bin kişi izledi. Gelecekte mevcut ve yeni takımlarımızla beraber ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Güncel İçerikler