Eticaret devleri çevrimdışı marketleri dijital ortama taşıyor

Çin’de parakende satış artışı toplam tüketimin yüzde 20 oranınından daha azını oluşturuyor. E ticaret devleri Alibaba ve Amazon dijital ortamda yer almayan mağazaları çevirimiçi ortama taşımaya başlayacak.

Alibaba klasik bir market olan Hema’yı 2017 de satın almıştı. Açılışından bu yana hızla büyüyen Hema Çin’de 80 şehirde varlığını sürdürüyor. Hema’nın yanı sıra Walmart ve JD süpermarket grubu Yonghui sıkı bir rakabet içinde yer alıyor. Fakat JD 7Fresh dijital marketiyle yiyecek alışverişine farklı bir boyut kazandırdı. 7Fresh mağazalarından meyve almak isterseniz meyve üzerindeki barkodu tarayarak açılan ekranda meyvenin tazeliği ve tadı hakkında bilgiler görebilirsiniz.

Marketlerin dijital dönüşümü konusunda JD’nin 7Fresh’i diğerlerinden ayrılıyor müşterilerine 30 dakikada teslimat ve meyve, sebze ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi hizmeti sağlıyor. Alibaba ise Hema’nın 1,5 yıl içinde çevrimiçi alışverişin yüzde 60 oranından daha fazla arttığını açıkladı.

Alibaba ve JD’nin çevrimdışı parekendecileri dijital ortama dahil etme süreci parekendecilerinde gelirlerinin artacağı öngörülüyor.

Güncel İçerikler