DeepMind sağlık uygulaması hasta veri güvenliği konusu ile sarsıldı

Yapay zeka tabanlı sağlık uygulaması DeepMind, Google ile şirketini ölçeklendirmeyi planlarken güven sorunu ile sarsıldı.

İngiltere’de yer Streams kliniği İngiltere Ulusal Sağlık Servisi tarafından yapay zeka dahil edilmeden geliştirilen algoritma kullanıyordu. DeepMind ise yapay zekanın kullanılacağı yeni sağlık uygulaması için Streams ile ortaklık kurdu.

Buraya kadar herşey normal görünebilir ancak DeepMind sağlık sektöründe yapay zeka kullanımına yönelen Google ile girişimi ölçeklendirmenin iyi bir hamle olacağını düşünüyordu ancak Google’ın Streams hasta verilerine ulaştığı iddaa ediliyor. Bu yüzden DeepMind güven kaybı yaşadı.

DeepMind kurucu ortağı Mustafa Suleyman ” Bu çalışmada en üst düzey inceleme sürecinde olduğunu biliyoruz. DeepMind, Google’dan bağımsız olarak çalışıyor ve hiç bir aşamada hasta verilerinin Google hesapları, ürünleri veya hizmetleri ile ilişkilendirilmeyeceği açıktı” dedi.

Sağlık sektörüne dahil olmayı isteyen Google için süreç yeni bir platform oluşturmak yada DeepMind ile devam etmekle sonuçlanabilir. Ancak DeepMind cephesinde neler olacağını zaman gösterecektir.

Güncel İçerikler