Yanolja, Zen Rooms’a yaptığı 15 milyon dolarlık yatırımla Güneydoğu Asya pazarına girdi

Dünya çapında çok sayıda pazar lideri işletmeye yatırım yapan Rocket Internet‘in finanse ettiği Zen Rooms kapatılma ile karşı karşıyayken Kore merkezli Yanolja işletmeyi satın alabilecek stratejik bir yatırım yaptı.

Mobil tabanlı otel rezervasyon markası olan Yanolja15 milyon dolarlık stratejik bir yatırım yaparak Zen Rooms hisselerinin tamamını satın alabilme hakkını da elinde tutuyor ancak Zen Rooms yöneticileri satın alma işleminin bir tercih olduğunu performans veya finansal değerlere dayanmadığını açıkladı.

Eski bir otel çalışanı olan Yanolja kurucusu Lee Su-jin lojman otel olarak adlandırılan kısa süreli otellerin genel imajını düzeltmeye çalışıyor olsa da asıl odak noktası iş seyahatinde olanlar, turistler ve aileler. Bir otel için standart olarak nitelendirilen ücretsiz Wİ-Fİ, temiz havlular, sıcak su, yatak gibi hizmetler Doğu seyahatlerinizde karşılaştığınız otel fiyatları için pek standartlara uygun aralıkta olmayacaktır. Zen Rooms Türkiye de benzerleri bulunan şirketler gibi fiyat aralığını mobil uygulama aracılığıyla müşterilerine sunuyor.

Zen Rooms daha önce Brezilya, Hong Kong ve Sri Lanka‘da faliyet gösterirken bugün Güneydoğu Asya’da altı şehirde faaliyet gösteriyor ve 1.000’den fazla kiralanabilir oda ve 1.000 otel ile birlikte çalışıyor. Güneydoğu Asya’daki rakipleri arasında 11 milyon dolar kazanç sağlayan Red Doorz buluyor.

Güncel İçerikler