Boğaziçi Üniversitesi’nden girişimciler için yeni teknopark: BÜDOTEK

Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul’un en önemli organize sanayi alanlarından biri olan Dudullu Organize Sanayi Bölgesi’nde, farklı sanayi kollarında Ar-Ge ve üretim odaklı bir yeni Teknopark’ı BÜDOTEK‘i kurdu. Dudullu Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi – BÜDOTEK’in, üniversite-sanayi iş birliği temelli projelerin geliştirilmesi açısından önemli bir model oluşturması amaçlanıyor.

“Bilimden Çözüme” sloganı ile hizmet verecek olan BÜDOTEK’te yer almak isteyen girişimciler, başvurularını yakında bu bağlantı üzerinden yapabilecekler.

Boğaziçi Üniversitesi tarafından kurulan BÜDOTEK, merkezi konumu, üniversite-sanayi iş birliğini besleyen bir ekosistemde yer alması, girişimci ve araştırmacılara fırsatlar sunacak Kuluçka Merkezi ve sosyal donatılarıyla Boğaziçi farkını yansıtan önemli bir örnek oluşturacak.

21.000 m2 kapalı alana sahip olan Teknopark’ta şirketlerin kiralayabileceği 8.000 m2 alanın bulunuyor. Teknopark’ın Boğaziçi Üniversitesi’nin sanayi ile ilişkilerini bir adım daha öteye taşıması adına önemli bir açılım olduğu vurgulanıyor.

Herhangi bir bilimsel çalışmanın veya fikrin ürüne hızlı bir şekilde dönüşmesi için uygun bir ekosistem yarattıklarını belirten BÜDOTEK Yönetimi, Dudullu OSB’nin İstanbul’un en merkezi noktalarından birinde, gelişmiş bir sanayi bölgesi olarak önemli bir “HUB” oluşturduğunu ifade ederek Boğaziçi Üniversitesi’nin bir araştırma üniversitesi olarak bu ekosisteme önemli katkılar sağlayacağını; aynı zamanda gelişmiş bir sanayi bölgesi içinde yer almanın avantajlarından yararlanarak otomotiv, mekanik, robotik, sanayi kimyası gibi alanlar başta olmak üzere fikirden ürüne giden süreçte önemli çıktılara ulaşılacağına da dikkat çekti.

Güncel İçerikler