İTÜ Çekirdek’ten 7 girişim, 3M Türkiye ile Big Bang öncesi bir araya geldi

3M Türkiye, Türkiye’nin önde gelen girişimcilik merkezlerinden biri olan İTÜ ARI Teknokent ile gerçekleştirdiği iş birliği çerçevesinde İTÜ Çekirdek girişimcileri arasında yer alan 7 ekibi, 3M Türkiye ofisinde ağırladı.

Ekipler, 29 Kasım’da gerçekleşerek, ödül ve yatırımlarla buluşacak girişimlerin belirleneceği Big Bang Start-up Challenge öncesinde, İTÜ Çekirdek destekçisi 3M yetkililerine projelerini aktardılar. Ziyaret sırasında 3M yetkilileriyle bir araya gelen girişimciler hem projelerini sunum eşliğinde anlatıp, soruları yanıtladılar hem de 3M Müşteri İnovasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, 3M Bilimi’ni yakından inceleme fırsatı buldular.

İTÜ Çekirdek girişimcisi 7 ekibi ağırlayan 3M Ar-Ge Direktörü Ali Kuday, İTÜ Çekirdek platformunun şirketleri, melek yatırımcıları, profesyonelleri bir araya getirdiğini ve Türkiye için son derece önemli olan girişimcilik alanına gerçekten de somut katkı sağladığını belirtti.

3M ofisinde projesini anlatan 7 girişim:

  • Laska: Kauçuk bazlı atıklardan termo-kimyasal yöntemle değerli hammaddeler ve elektrik enerjisi elde eder.
  • Patika Robotics: Tarım ve endüstride verimi artırmak amacıyla insansız araçlar araçlar üretir.
  • Belpico: Savunma sanayinin havacılık ve uzay alanlarındaki güncel ihtiyaçlarını karşılamak için teknoloji ve ürüngeliştirme faaliyetleri yürütür.
  • Otomazone: Türkiye’nin en büyük pazarlarından biri olan endüstriyel market yani elektrik, otomasyon ve hammade malzeme tedariğinde yeni bir dönem başlatmayı hedefliyor.
  • Ravinspect: Uçakların yüzey muayenelerini %95’e kadar hızlandıracak otonom robotik teknolojileri geliştirir.
  • Createchnic: Otomasyon ve akıllı robotik teknolojileri ile lojistik ve üretim operasyonlarının daha verimli ve yalın şekilde yürütülmesini sağlar.
  • Tos-bee: Giyilebilir akıllı bileklikler ile yeni nesil akıllı iş güvenliği ve verimlilik takibi sağlayan bir sistemdir.

Güncel İçerikler